fbpx

La Săvârșin se desfășoară Festivalul de literatură “Dorel Sibii”

Festivalul de literatură

Festivalul de literatură “Dorel Sibii”

Festivalul de literatură “Dorel Sibii” va reuni în perioada 8 – 9 septembrie, în comuna Săvârşin de pe Valea Mureşului, zeci de scriitori din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Bihor şi Alba, a informat directorul Centrului Cultural Judeţean (CCJ) Arad, Ionel Bulbuc.

Festivalul ce are loc în fiecare toamnă la Săvârşin, unul dintre cele mai longevive şi importante evenimente literare din judeţul Arad, poartă numele lui Dorel Sibii, un cunoscut scriitor arădean decedat în 1996, la numai 53 de ani, autor al mai multor cărţi de poezie, proză şi teatru pentru copii, originar din respectiva comună.

După dispariţia acestuia, un grup de scriitori membri ai Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România a hotărât să lanseze un festival care să-i poarte numele, având ca loc de desfăşurare comuna Săvârşin, co-fondatori şi parteneri în organizarea acestui eveniment literar fiind Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, Filiala Arad a USR, Revista de cultură ARCA, Primăria Săvârşin.

De 11 ani, Fundaţia Culturală “Principesa Margareta” este un valoros şi generos partener al organizatorilor festivalului, fundaţia acordând anual, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României şi Alteţei Sale Principele Radu, un premiu special unui scriitor consacrat participant.

“De-a lungul timpului, festivalul a devenit un eveniment cultural tot mai vizibil, câştigând în calitate de la un an la altul. De la o ediţie la alta, festivalul a crescut, supunând de fiecare dată o temă incitantă spre dezbatere participanţilor”, a declarat, Ionel Bulbuc citat de Agerpres.

La ediţia din acest an a festivalului, a XX-a, participă 40 de scriitori, dar şi invitaţi cu personalitate literară recunoscută.

“În cadrul festivalului vor avea loc dezbateri specifice literaturii române de azi, la care participă un public interesat din Săvârşin şi din împrejurimi. Vor avea loc lecturi publice de poezie şi proză ale tuturor scriitorilor invitaţi, sub genericul ‘Niciodată toamna nu fu mai frumoasă’, desfăşurate în sala festivă a Primăriei Comunei Săvârşin, lecturile fiind urmate de intervenţii critice. Vor fi acordate premii ale festivalului, inclusiv premiul special ‘Principesa Margareta'”, a adăugat directorul CCJ Arad, instituţie sub egida căreia se desfăşoară festivalul.

e-Cultura.info / Autor: Ioan Weisl.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte