fbpx

                                                                             pictogramae

“La Traviata”, o poveste actuală la Opera Naţională

Opera Naţională Română

Opera Naţională Română

Opera “La Traviata”, de Giuseppe Verdi, a fost pusă în scenă prima dată pe 6 martie 1853, la Teatro La Fenice din Veneţia, dar povestea sa este încă actuală, întrucât vorbeşte despre feminism şi despre dorinţa de libertate într-o lume a bărbaţilor, precum şi despre nevoile fireşti ale oamenilor.

“La Traviata”, o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave, va avea premiera pe 30 octombrie, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), iar membrii echipei repetă de zor pentru ca reprezentaţiile să iasă aşa cum şi-au propus.

Din echipă fac parte personalităţi recunoscute la nivel internaţional. Astfel, regizorul Paul Curran, care a colaborat cu teatre reprezentative din Veneţia, Milano, Roma, Londra, Chicago şi New York, a acceptat invitaţia de a pune în scenă “La Traviata” la Opera Naţională Bucureşti. Aceasta este pentru prima dată când regizează acest spectacol şi spune că a acceptat pentru că este una dintre operele pe care le îndrăgeşte cel mai mult şi pe care nimeni, până de curând, nu i-a cerut s-o monteze. “Pentru mine, este foarte important să fie piesa potrivită la locul potrivit. Am zis că, dacă o fac aici, la Opera Naţională Bucureşti, este o decizie bună”, spune regizorul.

Un alt nume care ar putea stârni interesul publicului este cel al lui Gary McCann, care semnează scenografia spectacolului şi care se declară încântat de arhitectura Bucureştiului, iar faptul că reprezentanţii ONB valorifică arta şi îşi doresc să facă lucuri noi, să dezvolte şi să realizeze cât mai multe producţii este un lucru important. Gary McCann nu este la prima “întâlnire” într-o producţie cu Paul Curran şi nici la ultima, după cum mărturiseşte scenograful, iar ideea că va putea să colaboreze cu regizorul a fost un punct în plus în a accepta implicarea în spectacolul “La Traviata”.

Unul dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori şi compozitori de astăzi, Alexander Prior, în vârstă de 22 de ani, este parte din echipa spectacolului “La Traviata”. Interesul pentru locuri noi, descoperirea culturilor noi şi întâlnirea cu oameni talentaţi au fost câteva motive pentru care tânărul dirijor a acceptat să facă parte din echipa spectacolului de la ONB. Plus că, deşi îl cunoştea de câţiva ani pe regizorul Paul Curran, nu avusese încă şansa de a lucra împreună cu acesta, iar ideea de a colabora a contat în decizia luată.

Întrebat de ce mai este încă actuală această operă, după atâţia ani de la prima montare, Paul Curran are o explicaţie simplă: este o poveste despre oameni tineri, în care orice spectator s-ar putea regăsi, despre feministe care au spus “vreau să-mi trăiesc viaţa în felul meu”.

Premiera spectacolului “La Traviata” va avea loc pe 30 octombrie, la Opera Naţională Bucureşti, urmând ca spectacolul să mai aibă reprezentaţii, anul acesta, pe 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie şi 4 decembrie.

 e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer