fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Laboratoare de cercetare și educație în domeniul audiovizualului

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București (UNATC) lansează miercuri un proiect cu fonduri europene care vizează înființarea unor laboratoare cu echipamente de ultimă generație în domeniul audiovizualului.

Proiectul se numește “Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative — CINETic” și este realizat în cadrul Programului Operațional sectorial “Creșterea Competitivității Economice” — cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională “Investiții pentru viitorul dumneavoastră”, informează un comunicat al UNATC.

Centrul va avea șase laboratoare dotate cu 10 linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ-creative de vârf în domeniul audiovizualului: Laborator de Tehnici Digitale Creative în Cinematografie, Laborator de Interacțiune Digitală Sunet Lumină, Laborator de Animație Digitală, Laborator Design Decor Virtual și Realitate Augmentată, Laborator de Interacțiune Digitală, Laborator de Dezvoltare Cognitivă și Psihologie Aplicată prin Experiențe Imersive, se arată în comunicatul semnat de directorul proiectului, conf. univ. dr. Nicolae Mandea.

Pentru înființarea Centrului CINETic a fost achiziționată o clădire cu trei etaje, pe str Tudor Arghezi 3B (în spatele Teatrului Național), proiectul oferind totodată posibilitatea creării și a 12 noi locuri de muncă în domeniul cercetării, într-un interval de 16 luni.

Cele șase laboratoare vor crea începând cu anul universitar 2015 — 2016 importante oportunități de cercetare atât pentru studenții UNATC, cât și pentru cadrele didactice implicate în activitatea de cercetare.

Proiectul este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Educației Naționale în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial ‘Creșterea Competitivității Economice’ (POS CCE).

Valoarea totală a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei, aproximativ 8 milioane de euro. Conform Ghidului de finanțare, UNATC nu cofinanțează acest proiect, întreaga sumă fiind asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională și din bugetul național, se mai arată în comunicat.

e-Cultura.info/autor: Petronius Craiu

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest