‘Lacul Lebedelor’ la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca

'Lacul Lebedelor' la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca

‘Lacul Lebedelor’ la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca

Ansamblul Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, ai cărui membri sunt consideraţi în lumea întreagă maeştri ai patinajului artistic şi ai baletului clasic rusesc, prezintă la Cluj-Napoca spectacolul ‘Lacul Lebedelor’.

Artiştii de la Sankt Petersburg sunt singurii din lume care au dreptul să poarte titlul de “Balet pe gheaţă’, ducând spectacolele fascinante de balet clasic la un alt nivel de interpretare artistică, prin elementele specifice patinajului artistic.

Pentru acest spectacol, scena Operei Naţionale Române va fi acoperită cu tone de gheaţă, pentru ca balerinii să prezinte publicului clujean povestea frumoasei prinţese transformate în lebădă.

“Spectacolul ‘Lacul lebedelor’ de Piotr Ilici Ceaikovski a fost ales în acest an ca reprezentaţie principală a turneului mondial al baletului din Sankt Petersburg, aniversând astfel 140 de ani de la prima punere în scenă la Teatrul Bolshoi din Moscova, în anul 1877. Muzica magnifică a lui Ceaikovski, dar şi libretul ‘Lacul lebedelor’ sunt predestinate să creeze o atmosferă unică în care povestea impresionează audienţa prin graţie divină şi splendoare. Publicul este transpus într-o lume a frumosului şi a armoniei în care balerinii par să se alăture universului gheţurilor cu mişcări ale maiestuoaselor lebede, păstrând elementele baletului clasic, cu o coregrafie dificilă, dar spectaculoasă, adaptată mişcărilor specifice patinajului, cu decoruri impresionante şi costume fascinante”, se arată într-un comunicat.

Spectacolul ‘Lacul Lebedelor’ a fost prezentat pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina, impresionând de fiecare dată audienţa. Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet, transpuse pe gheaţă: ‘Frumoasa din pădurea adormită’, ‘Lacul lebedelor’ şi ‘Spărgătorul de nuci’ de Pietr Ilici Ceaikovski, precum şi ‘Cenuşăreasa’ de Serghei Prokofiev.

“Konstantin Boyarski, fondatorul baletului, a avut o viziune a spectacolului inspirată de operele lui Ceaikovski, însă prin îmbinarea mai multor tipuri de exprimare artistică: patinajul artistic, balet şi muzică. Cu un succes covârşitor la publicul rus, spectacolul a devenit în scurt timp una din cele mai apreciate forme de exprimare artistică contemporană din lumea întreagă”, precizează sursa citată.

Cele două reprezentaţii de la Cluj vor avea loc duminică, 14 ianuarie 2018, de la ora 16,00 şi respectiv de la ora 19,00.

e-Cultura.info / Autor: Elena Stanciu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.