fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Lansare de cărți la Bucharest Jazz Festival

Douăsprezece titluri cuprinzând monografii, cărți eseistice, dicționare, colecții de compoziții, îndreptare au fost lansate joi la Hanul Gabroveni în cadrul celei de-a treia ediții a Bucharest Jazz Festival.

“Ne dorim să facem o serie de evenimente conexe care să sprijine scena românească, mai concret publicațiile de gen din România și discurile din România. (…) Vom lansa acum douăsprezece cărți, cam jumătate din câte există deja. Dacă îmi aduc bine aminte, în perioada comunismului au fost patru sau cinci cărți lansate în 40 de ani (…), iar acum în 10 ani avem peste 20 de cărți cu subiect jazz, de la monografii la cărți eseistice foarte complexe, la colecții de compoziții, la îndreptare, un manual de armonie al lui Marius Pop, un spectru foarte divers al cărților cu subiect jazz care se publică în România”, a declarat muzicianul Lucian Ban, curatorul Bucharest Jazz Festival.

Printre cărțile lansate se numără “Jazz Inside Out” de Mircea Tiberian, “Legacy for Jazz (Jazz Music for Solo Piano)” de Johnny Răducanu, “Istoria Jazzului” de Johnny Bota, “Îndreptar de artă improvizatorică de jazz” de Florin Răducanu.

La lansarea cărților au fost prezenți o parte dintre autori, printre aceștia numărându-se Mircea Tiberian, Johnny Bota, Alex Vasiliu, Marius Pop.

Cărțile au fost prezentate de criticul și realizatorul de emisiuni de jazz Florian Lungu, zis și Moșu.

Cea de-a treia ediție a Bucharest Jazz Festival se desfășoară în Capitală în perioada 2-6 iunie. Toate concertele au loc în Piața George Enescu și sunt oferite gratuit publicului meloman.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest