fbpx

                                                                             pictogramae

Laura Balicov, câștigătoarea marelui premiu ”Frederic Chopin”

Laura Balicov, din Chișinău, a câștigat Marele Premiu al ediției a II- a a Concursului internațional de pian ,,Frederic Chopin”, derulat în sala de concerte ,,Ateneu” din Bacău în organizarea Asociației ‘Școala de Pian’ și primăriei municipiului, cu suportul logistic și tehnic asigurat de Filarmonica ‘Mihail Jora’ din localitate.

Competiția a fost destinată preșcolarilor, elevilor din liceele de artă și școlile de muzica (clasele I — XII), studenților, precum și masteranzilor din universitățile și facultățile de muzică din țară și din străinătate, propunând stimularea pregătirii de specialitate a tinerilor muzicieni, precum și aprofundarea lucrărilor importante din repertoriul pianistic.

Juriul, format din dr. Verona Maier, de la Universitatea Națională de Muzică București, Luciano Lanfrachi, pianist concertist italian, Tsarina Marinkova, pianistă din Olanda, dr. Mihaela Spiridon de la Academia de Muzică ‘Gheorghe Dima” Cluj Napoca și dr. Ioana Stănescu de la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ Iași, nu a avut o misiune ușoară, deoarece la concurs s-au înscris peste 44 de tineri pianiști din România, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Olanda și Franța, cu vârste cuprinse între șase și 25 de ani, un număr aproape dublu față de anul trecut, dar și pentru că marea majoritate a pianiștilor, proveniți de la școli interpretative diferite, s-au prezentat la un nivel de pregătire deosebit, a precizat pentru Agerpres profesorul Dragoș Lungu, directorul concursului.

‘”A fost o ediție reușită, mult mai bună decât aceea din 2013 ca nivel de prezentare, de interpretare, în condițiile la care cerințele și criteriile de apreciere le-am situat la nivele superioare. A fost, așadar, un concurs foarte dificil și mă bucur că valoarea lui a fost în creștere. Câștigătoarea Marelui Premiu va fi o mare performeră. Vom mai auzi, în mod cert, de numele său în importante evenimente culturale din Europa și din lume, cum vom mai auzi și de alți tineri pianiști remarcați la Bacău”, a declarat, Verona Maier, președintele juriului.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer