"Lectură în șură", în mai multe sate din județul Alba

“Lectură în șură”, în mai multe sate din județul Alba

“Lectură în șură”

Sătenii din mai multe localități din Alba sunt invitați în această vară la o “Lectură în șură”, proiect al Centrului de Cultură “Augustin Bena” ce are ca scop încurajarea lecturii în rândul locuitorilor din mediul rural, indiferent de vârstă și promovarea valorilor locale din fiecare comunitate

Proiectul debutează duminică în Apuseni, în Bistra, unde va fi lansată monografia “Corul din Bistra”, o lucrare ce urmărește să readucă în actualitate activitatea celui mai vechi cor țărănesc din România — Corul de la Bistra, se menționează într-un comunicat transmis de Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Potrivit sursei citate, corul a fost înființat în anul 1892 de către preotul Petru Simu. După 20 de ani de tăcere, corul a fost reînființat anul trecut prin grija autorităților locale. Alături de lansarea cărții, vor avea loc lecturi publice susținute de scriitorul Ion Mărgineanu, muzicianul Gheorghe Burz, autoarea cărții, Daniela Floroian, și fiica dirijorului Nicolae Râșteiu, Ioana Râșteiu.

CITEȘTE ȘI  Scriitorul rus Evgheni Vodolazkin - Doctor Honoris Causa al Universității din București

Proiectul va continua o săptămână mai târziu la șura casei părintești a etnografului Valeriu Butură din Sălciua, unde vor lectura din lucrările acestuia scriitorul Cornel Nistea, nepoata autorului, Dorina Butură, alături de alți invitați din Alba și Cluj.

În 17 iulie, vor fi citite în șura prof. univ. dr. Ilie Moise de la Cut pagini inedite din lucrările acestuia și ale creatoarei populare Ana Neamțu.

În luna august, proiectul va poposi la Oarda de Sus și Oarda de Jos, lângă Alba Iulia, unde vor avea loc ample manifestări dedicate scriitorului Ion Lăncrănjan.

Organizatorii evenimentelor sunt Consiliul Județean și Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” și Uniunea Scriitorilor — filiala Alba — Hunedoara, alături de primăriile gazdă.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus