fbpx

                                                                             pictogramae

Lia și Dan Perjovschi, ambasadori ai orasului Sibiului

Lia și Dan Perjovschi împreună cu primarul interimar al Sibiului Astrid Fodor

Lia și Dan Perjovschi împreună cu primarul interimar al Sibiului Astrid Fodor

Soții Lia și Dan Perjovschi, au fost desemnați ambasadori ai Sibiului, au anunțat că intenționează să doneze locuința lor orașului, pentru ca aici să funcționeze un centru de cercetare în arta contemporană, potrivit unui comunicat

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, le-a înmânat, în curtea interioară a Primăriei, soților Lia și Dan Perjovschi titlul de ‘Ambasadori ai Sibiului’, titlu inițiat în urmă cu trei ani de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

Astrid Fodor a precizat faptul că Dan Perjovschi este deja cetățean de onoare al Sibiului și le-a mulțumit ambilor soți pentru activitatea depusă în promovarea artei în general și a orașului Sibiu. ‘Ne bucurăm un an întreg de desenele dumneavoastră pe zidul Teatrului Radu Stanca, așa că sibienii vă au permanent în fața ochilor. Vă mulțumim’, a spus Astrid Fodor citată de Agerpres.

Tudor Șt. Popa, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, a reamintit faptul că AIOS încearcă, prin acțiunile ei, să aducă în atenția publicului valorile sibiene, distincția de ‘Ambasadori ai Sibiului’ fiind modalitatea prin care și mulțumește acestor valori pentru aportul adus în dezvoltarea și promovarea orașului Sibiu. ‘Familia Lia și Dan Perjovschi promovează zi de zi orașul Sibiu prin artă și frumos, aceștia reușind de-a lungul timpului să ducă faima orașului în întreaga lume. Tocmai datorită acestor lucruri considerăm că este necesară această distincție’, a spus el.

Împreună, Lia și Dan Perjovschi participă anual la aproximativ 30 de expoziții personale sau de grup, workshopuri, conferințe și simpozioane. Ei au expus la principalele muzee și centre de artă contemporane mondiale Moma New York, Tate Modern Londra, Centre Pompidou Paris, MACBA Barcelona, Muzeul Ludwig Koln, Muzeul Vanabbe din Eindhoven, Moderna Museet Stockholm, Kiasma Helsinki, Moderna Galerija Ljubljana, Lenbachaus Munchen, Kunsthalle Basel și au participat la numeroase bienale și trienale de artă internaționale Veneția, Sidney, Sao Paolo, Istanbul, Lyon, Moscova, Jakarta, Aichi, Incheon, Paris, de fiecare dată promovând orașul Sibiu la cel mai înalt nivel.

“Locuința pe care am construit-o și care ține loc de muzeu, de depozit, de atelier, noi vrem să o lăsăm acestui oraș ca un centru de cercetare în arta contemporană. Nu chiar acum, peste 30 de ani”, a spus artistul Dan Perjovschi.

De când activează ca artiști profesioniști, cei doi sibieni au acumulat împreună peste o mie de evenimente artistice internaționale.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului a mai desemnat în trecut Titlul de Ambasadori ai Sibiului jurnalistului Emil Hurezeanu și fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach.

e-Cultura.info/ Autor: Isabela Paulescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer