fbpx

Licitație de iarnă Artmark

Licitație Artmark

Licitație Artmark

Tabloul “Păsări enigmatice” de Ion Țuculescu a fost opera pentru care a fost obținut cel mai mare preț, 55.000 euro, la Licitația de iarnă, ultima din acest an, a casei de licitații Artmark, informează un comunicat al Artmark.

Theodor Pallady este al doilea în top, cu “Natură statică cu liliac și pipă”, vândută pentru 40.000 euro, urmat de vechii maeștri, prin miniatura “Seară de bal mascat” (20.000 euro) a lui Theodor Aman și prin schița în ulei “Ciobănaș” (20.000 euro) a lui Nicolae Grigorescu.

Licitația de sfârșit de an, lipsită de performanță în ceea ce privește operele importante, ce s-au putut adjudeca la prețuri moderate, a fost însă presărată de recorduri de autor când a venit vorba de micii maeștri, cum au fost spre exemplu Ludovic Bassarab, cu una dintre operele sale în licitație, “Slujba de duminică” (adjudecată pentru 4.000 euro), Alexandru Henția cu “Viața la țară” (adjudecată pentru 3.000 euro) ori Gheorghe Apostu cu “Veneția” (adjudecată pentru 2.250 euro).

Atenția publicului s-a îndreptat preponderent către operele cu un potențial mare, ajungându-se ca lucrări cu un preț de pornire aflat între 500 — 1.000 euro să-și tripleze prețurile, uneori chiar depășind considerabil acest prag, potrivit comunicatului citat.

Statistica licitației indică faptul că marea majoritate a loturilor licitației s-au vândut către maxima estimării sau au depășit-o. Printre picturile licitate s-au numărat “Pahar cu flori” de Rudolf Schweitzer-Cumpăna (adjudecată pentru 2.250 euro de la 600 euro), “Cărți și bujori” de Aurel Bordenache (adjudecată pentru 2.750 euro de la 650 euro) sau “Bărci în lagună” de Rudolf Negely (adjudecată pentru 2.750 euro de la 700 euro).

Schițele marilor artiști Nicolae Tonitza și Theodor Pallady s-au aflat în topul preferințelor celor prezenți în sală. Cea mai apreciată schiță a lui Tonitza a fost “Tătăroaică din Balcic” (adjudecată pentru 3.250 euro de la 1.200) iar în cazul lui Pallady a fost “Stradă din București” (adjudecată pentru 2.000 euro de la 600).

Cu o rată de adjudecare de aproape 90%, cu 184 de palete distincte care au animat sala de licitație, cu un total de aproape 650.000 euro, Licitația de iarnă desfășurată pe 17 decembrie a fost un succes, depășind așteptările conservative ale perioadei și aducând câteva recorduri de autor neașteptate, informează organizatorii.

Anul 2015 va începe oficial pentru Artmark odată cu Licitația “3 colecții și 3 colecționari” (4 februarie), ce reunește trei importante colecții în care arta de patrimoniu se îmbină armonios cu arta postbelică și contemporană. Sfârșitul lunii februarie marchează pentru Artmark și tradiționala sărbătoare a eternului feminin și a iubirii prin Licitația de Mărțișor Partea I și Partea II (24 și 26 februarie).

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.