fbpx

                                                                             pictogramae

Lipatti 100 – Concert susținut de elevii Colegiului “Lipatti”, la Ateneu

Lipatti 100 - Concert susținut de elevii Colegiului

Lipatti 100 – Concert susținut de elevii Colegiului “Lipatti”, la Ateneu

Orchestra simfonică, corul și orchestra de suflători ale Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” vor susține, pe 20 martie, de la ora 19.00, un concert vocal-simfonic la Ateneul Român, marcând în acest fel 100 de ani de la nașterea celebrului pianist și compozitor român.

Evenimentul, numit “Lipatti 100”, va fi prezentat de pianistul Viniciu Moroianu, fost elev al colegiului.

Orchestra de suflători, condusă de Marcel Pețanca, va interpreta lucrări de Emil Stolck (Promenada), Iosif Ivanovici (Valurile Dunării), Aram Haciaturian (Dansul săbiilor), L. Mendelsohn (Arii din Muntenia) și Berd Classen (Popkiste). Solist va fi Giani Busnea.

Orchestra simfonică, sub bagheta dirijorilor Nicolae Racu și Andrei Ștefan George Racu, va prezenta lucrări de George Enescu (Rapsodia I), Gioachino Rossini (Uvertura la Opera Wilhelm Tell), Ferdinand David (Concertino, partea I), Dinu Lipatti (Concertino în stil classic, partea I), Georg Friedrich Handel (Aleluya), Wolfgang Amadeus Mozart (Dies irae, Confutatis, Lacrimosa) și Carl Orff (Carmina Burana). Soliști vor fi Ion Marian Sorin și Luca Rusu-Tibreanu. Corul Colegiului va fi condus de Ana Lăcrămioara Pauliuc.

Directorul colegiului, Florian Nemeș, a precizat, pentru AGERPRES, că alături de “Lipatti 100” elevii acestei instituții urmează să susțină în perioada următoare un concert la Casa Artelor, din sectorul 3, iar în luna aprilie — un concert solicitat și perfectat în colaborare cu Biblioteca Națională.

“Toate celelalte manifestări pe care le avem noi în stagiunea internă, ca și concursurile foarte cunoscute — “Tudor Dumitrescu”, “Brave claviaturi” — tot ceea ce înseamnă activitate artistică în următoarele luni se subsumează acestui deziderat de punere în valoare a momentului aniversar Dinu Lipatti 100″, a menționat el.

Actualul Colegiu Național de Arte Dinu Lipatti, înființat în 1945, a fost primul liceu de muzică din România. În anul 1990 a primit numele celebrului pianist și compozitor român, de la a cărui naștere, pe 19 martie, se împlinesc 100 de ani.

e-Cultura.info / Autor: Irinela Vișan


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer