pictogramae

Liviu Prunaru și Dana Protopopescu,în concert la Bruxelles

Un concert de muzică clasică, având ca protagoniști doi artiști români de excepție violonistul Liviu Prunaru și pianista Dana Protopopescu, a avut loc în prestigioasa Sală Gotică a primăriei din Bruxelles, evenimentul fiind organizat cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de activitate ai asociației Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu MusicArthis, cu sprijinul vice-primarului pentru Solidaritate Internațională, al Institutului Cultural Român la Bruxelles, al Comisiei Comunitare Flamande și Comunității Franceze.

Potrivit unui comunicatcitat de Agerpres, Ahmed El Ktibi, vice-primar pentru Solidaritate Internațională de la Primăria Orașului Bruxelles, a evidențiat în cuvântul său excelența artiștilor români în muzică clasică, amintind-o pe violonista Lola Bobescu care a devenit cunoscută pe scena internațională prin performanța obținută în 1937 la concursul Eugene Ysaye — predecesorul Concursului Regina Elisabeta — câștigând locul al VII-lea.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Stejărel Olaru, a felicitat comunitatea română din Belgia pentru entuziasmul și calitatea inițiativelor sale.

Printre participanții la acest eveniment s-au aflat ambasadorul României în Belgia, Ștefan Tinca, Eugen Cojocariu, secretar general Radio România Internațional, Lilia Ticu, secretar 1 la Ambasada Republicii Moldova în Belgia, responsabilă de Relații Bilaterale și Michel-Etienne Van Neste, secretarul general al Concursului Internațional Regina Elisabeta.

Aflat într-o vizită la Bruxelles, la invitația Casei de Cultură Belgo-Române, Stejărel Olaru s-a întâlnit, în după-amiaza aceleiași zile, cu membri ai Federației Asociațiilor Române din Belgia (FARB), jurnaliști Radio Arthis, artiști, întreprinzători români, lucrători din domeniul construcțiilor, al serviciilor, infirmiere medicale precum și diverși reprezentanți ai comunităților religioase din Bruxelles și Anvers. Pe agenda oficialului român s-a aflat discutarea situației comunității române din Belgia și problemele cu care aceasta se confruntă.

Promo

cerbul de aur 2018 benner

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer