fbpx

                                                               pictogramae

Lucian Ban lansează albumul de jazz “Fantasm”

Lucian Ban

Lucian Ban

“Albumul de jazz “Fantasm” este unul neobișnuit pentru că instrumentația – vioară, violă și pian – nu este cea mai comună în jazz”, a afirmat pianistul Lucian Ban despre CD-ul pe care îl va lansa luni, la Teatrul Odeon, într-un concert pe care îl va susține alături de violonistul german Albrecht Maurer și de violistul american Mat Maneri, nominalizat la premiile Grammy.

Lucian Ban a declarat că întotdeauna se bucură când concertează în România iar întâlnirea cu publicul, de la finalul concertului din București, va reprezenta un eveniment “special” pentru cei trei muzicieni.

“Ne aflăm în România într-un turneu de promovare a albumului “Fantasm”. Întotdeauna mă bucur când concertez în România și în special la Teatrul Odeon. Cred că sound-ul și întâlnirea cu publicul de la finalul concertului, care va dura aproximativ 75 de minute, vor face din asta un eveniment care cu siguranță pentru noi va fi special. Pe noi ne bucură enorm să interacționăm direct cu publicul și altfel decât doar prin muzica pe care o prezentăm”, a afirmat Lucian Ban, citat de Agerpres.

El a spus că așteaptă la concert “cât mai mulți din iubitori ai acestui gen de muzică”. De la jazz modern la muzică camerală contemporană, de la compoziții complet structurate la improvizații libere, “Fantasm” este expresia unui autentic globalism cultural de secol 21, un proiect ce reunește mai multe culturi într-o operă de artă unică. Cei trei muzicieni împart o curiozitate comună pentru noi forme de expresie muzicală — “Fantasm” este în același timp un album și un vehicul pentru această căutare, informează artistul într-un comunicat remis de presă.

Lucian Ban a declarat că numele albumului, “Fantasm”, este inspirat de compoziția bateristului american Paul Mation, cu care Mat Maneri a colaborat în ultimii ani de viață ai acestuia.

Bilete pentru concert, care începe la ora 19,00, pot fi cumpărate de la Teatrul Odeon. Turneul de lansare a albumului “Fantasm” va fi susținut în cinci orașe din România — București (10 noiembrie), Bistrița (12 noiembrie), Cluj (13 noiembrie), Alba Iulia (14 noiembrie) și Timișoara Jazz & Blues (15 noiembrie) și cinci orașe din Germania — Magdeburg (17 noiembrie), Bruel (18 noiembrie), Koln (19 noiembrie), Munster (20 noiembrie) și din nou Koln (23 noiembrie).

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest