Lucrări ale pictorului spaniol Joan Miro, expuse la Frankfurt

Lucrări ale pictorului spaniol Joan Miro, expuse la Frankfurt

Pictorului spaniol Joan Miro

Pictorului spaniol Joan Miro

O expoziție importantă dedicată pictorului catalan Joan Miro, care include lucrări ale acestuia ce au fost realizate de-a lungul a jumătate de secol, se deschide vineri la Frankfurt, scrie DPA.

Cele 50 de picturi expuse, ale artistului născut la Barcelona, pun în valoare îndepărtarea lui Miro de la regulile picturii tradiționale, a transmis joi într-un comunicat galeria Schirn Kunsthalle din Frankfurt.

”Este o expoziție plină de surprize care oferă o perspectivă neobișnuită a pictorului Joan Miro”, a declarat directorul galeriei Schirn Kunsthalle Max Hollein. ”Fanii lui Miro vor descoperi opere de artă pe care nu s-ar fi așteptat să le vadă’, a mai spus Max Hollein.

Expoziția cuprinde lucrări care au fost găzduite în cele mai mari galerii de artă ale lumii, dar și pânze foarte vechi sau târzii ale lui Miro, precum ”The Farm” (1921), ”The monumental triptych Blue I-III” (1961), ”The Paintings I-III” (1973).

CITEȘTE ȘI  Festivalul "Primăvara Românească la Bruxelles"

Joan Miro (1893-1983) a fost pictor, sculptor și ceramist spaniol, care deși nu a aderat la curentul suprarealist, a fost influențat în opera sa de principii ale suprarealismului.

e-Cultura.info/ Autor: Liviu Tatu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus