fbpx

                                                                             pictogramae

Lucrări de Tonitza, Grigorescu și Pallady,în licitație

ARA Art organizează o licitație cu peste 140 de lucrări de artă plastică și decorativă sub semnătura unor artiști remarcabili precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Theodor Aman, Corneliu Baba la Casa Capșa (Sala de Marmură), informează un comunict al organizatorilor.

Expoziția care anticipează licitația este deschisă marți și miercuri, între orele 11,00 și 19,00, în același spațiu. În cadrul licitației vor fi prezentate tablouri înfățișând elemente de natură statică, în care explozia de culoare este mai prezentă decât oricând. Predilecția pentru flori se face simțită în lucrările semnate de Theodor Pallady (“Garoafele roșii”, operă realizată pe placaj), Corneliu Baba (“Anemone”, pictură realizată în ulei pe carton), Nicolae Tonitza (“Nalbele”, pictură realizată în ulei pe carton), Samuel Mutzner (“Nalbele din atelier” și “Ghiveciul cu ciclame”, ambele executate în ulei pe pânză), Ion Theodorescu Sion (“Crizantemele”, pictură realizată în ulei pe carton) și Gheorghe Vânătoru (“Anemone”, ulei pe carton).

Farmecul Balcicului cu muntele și marea sa, se dezvăluie în picturile lui Iosif Iser (“Bistroul”, pictură realizată în ulei pe carton), Ștefan Dimitrescu (“Geamia din Balcic”, guașă pe alocuri vernisată pe carton subțire), Nicolae Tonitza (“Tătăroaică cu cobiliță”, lucrare realizată prin tehnică mixtă: tuș, peniță și acuarelă pe hârtie), Jean Alexandru Steriadi (“Balcicul vechi”, lucrare realizată prin tehnică mixtă: acuarelă și peniță pe hârtie și “Periferia Balcicului”, ulei pe pânză maruflată pe carton), Ștefan Popescu (“Caliacra”, ulei pe pânză), Dumitru Ghiață (“Fântâna din Balcic”, pictură realizată în ulei pe carton), Camil Ressu (“Geamia din Balcic”, ulei pe pânză) și Tibor Erno (“Drumul Sării”, pictură realizată în ulei pe carton).

Expoziția este completată de lucrări înfățișând figuri angelice de copii, semnate de Nicolae Grigorescu (“Copilașul”, lucrare realizată prin tehnică mixtă: mină de plumb si conte pe hârtie), Nicolae Vermont (“Copii la râu”, pictură în acuarelă pe hârtie), Nicolae Tonitza (“Micuța”, portret realizat în zeamă de ulei pe carton) și Gheorghe Tattărescu (“Prima comuniune”, portret de fetiță în profil, realizat în ulei pe lemn).

Ineditul acestei licitații îl constituie fotografia-document în sepia, din anul 1906, a pictorului Nicolae Grigorescu. A fost ultima oară când pictorul s-a lăsat fotografiat, în atelierul său, cu un an înainte de dispariția sa. Fotografia a aparținut colecționarului și asociatului lui Marmorosch, Aristide Blank, apoi, soției acestuia, Cella Delavrancea, pianistă și scriitoare, și mai apoi nepoatei acesteia, pictorița Niculina (Nuni) Dona (fiica Henriettei, născută Delavrancea).

Casa de licitații ARA Art a fost deschisă în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005. Galeria s-a remarcat în activități de ambientare a diferitelor spații cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alături de instituții culturale și educaționale de referință din România (Universitatea Națională de Arte București, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). În plus, oferă consultanță de specialitate asupra stării de conservare și furnizează soluții de panotare corectă a lucrărilor din importante colecții private.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer