Lucrări semnate de Băncilă, Piliuță și Cumpăna, scoase la licitație

Lucrări semnate de o serie de artiști renumiți, printre care se numără Octav Băncilă, Constantin Piliuță, Rudolf Schweitzer-Cumpăna și Adam Bălțatu, vor fi puse în vânzare la licitația “Artă modernă și contemporană” organizată luni, în Capitală, de Goldart.

Potrivit unui comunicat al Casei Goldart, varietatea și elocvența formală și cromatică caracterizează lucrările de grafică, pictură și sculptură care vor fi licitate.

Astfel, sunt oferite spre vânzare naturi statice ieșite de sub penelul unor artiști ca Natalia Moscu, Iacob Lazăr, Iacob Brujan, Ghe. Ionescu, Leon Al. Biju, Mircea Ciobanu, Florența Pretorian, Margareta Sterian, Micaela Eleutheriade, portrete și compoziții cu personaje realizate de Felix Lupu, Iacob Lazăr, Mihaela Nica Crăciun, Ștefan Câlția, Theodor Aman, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Tia Peltz, Constantin Piliuță, Al. Tzipoia, Otto Briese, Octav Băncilă, precum și peisaje încântătoare surprinse de Adam Bălțatu, Kimon Loghi, Niculina Dona Delavrancea, Ion Mirea, Dan Băjenaru, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Marius Bunescu, Oskar Nagy, Paul Verona, Iosif Steurer, Aurel Bordenache.

Printre cele mai bine cotate lucrări se numără “Natură statică cu pești” de Mircea Ciobanu, la 2.600-2.800 de euro, “În pădure” de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, la 1.900-2.300 de euro, “Țăran cu desagă” de Octav Băncilă, la 2.000-2.500 de euro, “La scăldat” de Adam Bălțatu, la 2.200-2.400 de euro.

Potrivit sursei citate, obiectele de artă decorativă — metal, sticlă, porțelan sau ceasuri — provin din ateliere europene renumite pentru practicarea unor forme și tehnici desăvârșite. De la argintărie și servicii pentru servit masa din perioada “fin de siecle” până la obiecte decorative Napoleon III, Art Nouveau și Art Deco, piesele prezentate ating standarde înalte de utilitate și frumusețe.

De o valoare deosebită este o lampă de masă ieșită din celebra manufactură Argentor, operă a faimosului designer Bruno Zach. Acest lot este estimat la 2.300-3.000 de euro. Licitația Casei Goldart va avea loc luni, la ora 19,00, la Galeria Goldart.

e-Cultura.info/ autor: Florentina Peia

Apreciază acest articol cu un like

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer