Lucrăriile de la Casa Nanu Muscel din Piața Romană oprite de Ministrul Culturii

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a solicitat joi Direcției de Cultură București oprirea lucrărilor de la Casa Nanu Muscel din Piața Romană nr. 7.

“S-au realizat o serie de intervenții fără aviz: 1. Demontarea planșeelor de lemn și refacerea acestora din beton armat cu cămășuiri la interior; 2. Realizarea de spaleți centrali; Intervenții pe finisaje interioare, demontarea decorațiilor originale fără mențiunea procedurii și metodologiei de intervenție; 4. Alte elemente originale dispărute, rame de uși, tâmplării, scările de marmură de la intrare și marchiza. În urma inspecției Direcției de Cultură București s-a constatat că lucrările executate nu respectă prevederile avizului. Lucrările efectuate în prezent maltratează monumentul istoric. Lipsa constructorilor avizați de Ministerul Culturii în domeniul restaurării monumentelor istorice se reflectă de asemenea în acest fapt”, precizează Alexandrescu citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Culturii, “au fost înștiințate organele competente de control, Inspectoratul de Stat în Construcții și Poliția din cadrul DGPLC din cadrul Primăriei Municipiului București pentru oprirea șantierului și completarea documentației în felul menționat anterior (expertiză tehnică nouă și proiect tehnic de restaurare pentru monumente istorice)”.

“Imobilul este monument istoric, înscris în LMI cu următorul cod B-II-m-B-21064”, mai precizează Vlad Alexandrescu.

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Academia de Studii Economice a anunțat în iulie 2015 că a început lucrările de consolidare și restaurare a casei Nanu Muscel, proiectul, avizat de Primăria Capitalei, prevăzând și construirea unei clădiri de 7 etaje lipită de clădirea ASE, imobil ce va fi folosit pentru învățământ și cercetare.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.