Lucrările la acoperișul Castelului Corvinilor s-au încheat

Lucrările la acoperișul Castelului Corvinilor s-au încheat

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

Lucrările de reparații la acoperișul Castelului Corvinilor din Hunedoara s-au încheiat, astfel că monumentul istoric nu mai este în pericol din cauza infiltrațiilor de apă provenită din precipitații.

“Lucrările au început în luna iulie și au costat 1,2 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată în totalitate de la bugetul local al Primăriei Hunedoara. Executantul lucrării a înțeles urgența acesteia și a terminat reparațiile mai repede față de ceea ce era stabilit. Acum nu o să mai avem probleme cu infiltrațiile din precipitații”, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca citat de Agerpres.

Operațiunile au vizat reparații și schimbarea țiglei la acoperișul Turnului Toboșarilor și la cel al Aripii Bethlen. Pentru unele zone a fost nevoie de multă migală, în condițiile în care la Turnul Toboșarilor fiecare țiglă a fost tăiată pe margine câte un centimetru, pentru ca la asamblare să poată fi respectată raza de curbură a acoperișului.

CITEȘTE ȘI  Caravana filmului românesc ajunge la Slatina

Tot la Turnul Toboșarilor au fost curățate mai multe elemente din piatră și au fost consolidate mai multe console care creau probleme de estetică. De asemenea, au fost instalate burlane pentru captarea și transportul apei de ploaie.

Conform datelor oficiale, Castelul Corvinilor a fost vizitat anul trecut de peste 250.000 de turiști, iar în luna august 2014 a fost întregistrat un număr record de 60.000 de persoane care au trecut pragul acestui monument medieval din secolul al XV-lea.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus