pictogramae

Luiza Zan în concert alături de Big Band-ul radio

Ce poate fi mai plăcut într-o seară de iarnă care tinde să devină deja primăvară înainte de a se fi împlinit ceasul, decât o discretă și rafinată seară de jazz, la Sala Radio, în compania Luiezei Zan și a Big Band-ul radio, condus de dirijorul Ionel Tudor?

Miercuri, 22 ianuarie începând cu ora 19.00, în seria de evenimente intitulată “Jazz pe românește“, devenită o frumoasă tradiție la Sala Radio pentru iubitorii genului, veți avea ocazia întâlnirii sau re-întâlnirii cu Luiza Zan, una dintre cele mai exotice prezențe în muzica românească a ultimilor ani. Nonconformistă și liberă în toate concepțiile despre viață sau muzică, născută într-o familie de muzicieni și crescută așadar într-o atmosferă boem-artistică, Luiza Zan a câștigat în doi ani consecutivi premiul juriului, respectiv premiul II la Festivalul Internațional de Jazz de la Montreux (Elveția). A fost de asemenea distinsă cu premiul I la Cerbul de Aur, în 2004, fiind desemnată“Muzicianul anului 201” în cadrul Galei Premiilor de Jazz. Pentru Luiza Zan jazz-ul este o fericită îmbinare între partea melodică și text, care poartă mereu în sine o poveste.

Seara va fi prezentată de Florian Lungu, el însuși o”‘personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului a însemnat mii de emisiuni radio și TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri și concerte de jazz, precum și câteva compoziții cântate de soliști și formații cunoscute. Condus de propriul îndemn  “Jazz longa, vita brevis!” Florian Lungu pregătește publicului său o “Scurtă istorie a jazz-ului românesc”.

Programul evenimentului va cuprinde cele mai cunoscute piese de jazz, de la zona clasică la cea modernă a genului, compoziții semnate de artiști ca Duke Ellington, Count Basie, Ted Joans. De asemenea, doi dintre membrii BIG BAND-ului Radio vor interpreta lucrări solo: Cristian Soleanu (la saxofon) și Sebastian Burneci (trompetă).

Sursa:  E-cultura.info

Promo

cerbul de aur 2018 benner

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer