Lungmetrajul “Perfect sănătos” din 15 septembrie în cinematografe – VIDEO

Lungmetrajul

Lungmetrajul “Perfect sănătos”

Filmul “Perfect sănătos”, care spune povestea unui “accident” tragic cu rădăcini în realitate, o dramă de familie şi un faux-thriller, cum îl numeşte regizoarea Anca Damian, intră de vineri în cinematografe.

“‘Perfect sănătos’ descrie căutarea obsesivă a lui Andrei, un tânăr avocat stabilit la Bucureşti, care se întoarce în Clujul natal pentru înmormântarea tatălui său. Ieşirea din scenă a lui Toma, judecător influent şi seducător redutabil, are loc în condiţii suspecte care-l împing pe Andrei să ia ancheta în propriile mâini.

Finalul brutal al vieţii intense şi ascunse a lui Toma, tată imperfect şi bărbat perfect sănătos, îl obligă pe Andrei la o maturizare violentă, în care amintirile deschid interpretări şi descoperirile nu ajută. Iubirea leagă singurătăţile, dar nu dezleagă misterul vieţilor individuale”, se arată într-un comunicat.

Din distribuţie fac parte: Anghel Damian, Vlad Ivanov, Olimpia Melinte, Adrian Titieni. Scenariul aparţine Ancăi Damian şi Liei Bugnar.


SURSA. Youtube / Perfect Sanatos (2017) – Trailer


“M-am uitat la ‘Perfect sănătos’ şi m-a ţinut captiv până la capăt. Imaginea este superbă. Povestea are un mister întunecat, iar actorii joacă fantastic. Personajele se degajă foarte intens, chiar dacă dialogul e minimalist, iar atmosfera – de continuă tristeţe, dezorientare şi mânie – trece puternic dincolo de ecran”, afirmă Andrew Solomon, autorul bestseller-ului “Demonul amiezii”.

Filmul a avut deja avanpremiere de gală cu săli pline la Bucureşti şi Cluj, urmând să fie proiectat în prezenţa echipei la Arad, Timişoara şi Braşov în următoarele zile.


SURSA. Youtube / All About Romanian Cinema – Anca Damian despre “Perfect sanatos”


“Perfect sănătos” este al cincilea lungmetraj al Ancăi Damian, autoare, printre altele, a filmelor “Crulic” şi “Muntele magic”, care i-au adus recunoaşterea internaţională, zeci de premii şi prezenţe în festivaluri din întreaga lume, cât şi încrederea producătorilor din Franţa, ţară devenită a doua sa casă.

În prezent, regizoarea lucrează la “Moon Hotel Kabul”, un lungmetraj de ficţiune care va fi lansat anul viitor, ca şi la o nouă animaţie – “Extraordinara călătorie a Maronei”.

e-Cultura.info / Aautor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.