fbpx

Maestrul Florin Piersic omagiat la împlinirea vârstei de 83 de ani

Maestrul Florin Piersic

Maestrul Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost omagiat, de sute de clujeni cu ocazia zilei sale de naştere, acesta spunând că îi pare rău de un singur lucru, că nu are 38 de ani, ci 83 de ani.

Florin Piersic a declarat, la Cluj-Napoca la cinematograful care îi poartă numele, în cadrul spectacolului omagial cultural-artistic ”Pe cărările vieţii…cu Florin Piersic” că este şi consilier patriarhal, cerându-le doamnelor să vină la el să se spovedească.

”Mă simt extraordinar şi îmi pare rău de un singur lucru, că nu am 38 de ani ci 83 de ani. Sunt emoţionat. (…) Excelenţa voastră Ioan Aurel Pop, dacă eu aş conduce ţara asta şi aş avea un cuvânt de spus, mâine eraţi preşedinte. Mie îmi place de dumneavoastră din ziua când am fost la Veneţia şi eraţi la Centrul Cultural. (…) Ioan Aurel Pop este preşedintele Academiei Române şi se duce la Bucureşti şi nu-i vine în cap să spună la Ateneul Român să vină şi Piersic să spună poezia , că despre asta era vorba. Au venit unii în blugi, dar eu nu am fost acolo. (…) M-a chemat odată PF Daniel şi a zis că . Aşa că să vă puneţi bine cu mine, iar doamnele dacă doresc să se spovedească, la mine să veniţi”, a spus Piersic.

În cadrul spectacolului, actorul a recitat poezii, a cântat, inclusiv la pian, şi a povestit întâmplări din viaţa sa.

De asemenea, în cadrul spectacolului a fost proiectat un film cu secvenţe din filmele şi piesele în care a jucat, dar şi cu urări din partea unor personalităţi.

La spectacol au asistat peste 800 de persoane printre care primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, actriţa Medeea Marinescu, cu care a jucat până acum în piesa ”Străini în noapte” de peste 1.200 de ori.

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, i-a dedicat actorului patru versuri pe care le-a scris special pentru el: ”Ne luminează viaţa cu har de actorie, pogoară de pe scenă fărâme de destin, presară printre vorbe fiori de apă vie, ne-ncântă şi descântă numindu-se Florin”.

La final, toată sala i-a cântat ”La Mulţi Ani”, iar pe faţada Cinematografului ”Florin Piersic” a fost proiectat cu lasere mesajul ”La Mulţi Ani, Florin Piersic”.

Pentru organizarea spectacolului, Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat suma de 130.000 de lei.

e-Cultura.info / Autor: Marius Septimiu Avram.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.