fbpx

Maestrul Nicolae Botgros, cetăţean de onoare al Sucevei

Violonistul şi dirijorul moldovean Nicolae Botgros

Violonistul şi dirijorul moldovean Nicolae Botgros

Violonistul şi dirijorul moldovean Nicolae Botgros va primi titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Suceava, după ce aleşii locali vor vota în proxima reuniune a Consiliului Local (CL) această iniţiativă a primarului Ion Lungu.

Edilul şef al Sucevei a declarat, că proiectul de hotărâre de CL a fost iniţiat împreună cu viceprimarul Lucian Harşovschi şi urmează să fie supus votului deliberativului în şedinţa din 22 iunie.

În expunerea de motive cu privire la acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Suceava maestrului Nicolae Botgros se arată că artistul este ”un real sprijin” pentru promovarea tinerilor interpreţi de muzică populară ai municipiului Suceava şi ”o rampă de lansare” pentru cei aflaţi la început de drum.

”A cules în permanenţă noi cântece, îmbogăţindu-şi repertoriul cu melodii din zona etno-muzicală Bucovina, promovând dragostea sa pentru tot ceea ce este românesc. Nicolae Botgros ştie a mânui bagheta de dirijor a orchestrei odată cu arcuşul viorii, demonstrând măiestrie şi talent în tot ceea ce face”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor proiectului.

Aleşii locali se vor pronunţa şi în privinţa acordării acestui titlu lui Dumitru Cucu, fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Culturale a Bucovinei, ”instituţie care, în scurt timp, a devenit una de referinţă nu doar în Suceava, ci în întreaga Bucovină istorică.

Propunerea de acordare a titlului de Cetăţean de onoare al Sucevei lui Dumitru Cucu a venit din partea fostului deputat Sanda Maria Ardeleanu.

e-Cultura.info / Autor: Silvia Marcu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.