Maestrul Nicolae Botgros, cetăţean de onoare al Sucevei

Violonistul şi dirijorul moldovean Nicolae Botgros

Violonistul şi dirijorul moldovean Nicolae Botgros

Violonistul şi dirijorul moldovean Nicolae Botgros va primi titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Suceava, după ce aleşii locali vor vota în proxima reuniune a Consiliului Local (CL) această iniţiativă a primarului Ion Lungu.

Edilul şef al Sucevei a declarat, că proiectul de hotărâre de CL a fost iniţiat împreună cu viceprimarul Lucian Harşovschi şi urmează să fie supus votului deliberativului în şedinţa din 22 iunie.

În expunerea de motive cu privire la acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Suceava maestrului Nicolae Botgros se arată că artistul este ”un real sprijin” pentru promovarea tinerilor interpreţi de muzică populară ai municipiului Suceava şi ”o rampă de lansare” pentru cei aflaţi la început de drum.

”A cules în permanenţă noi cântece, îmbogăţindu-şi repertoriul cu melodii din zona etno-muzicală Bucovina, promovând dragostea sa pentru tot ceea ce este românesc. Nicolae Botgros ştie a mânui bagheta de dirijor a orchestrei odată cu arcuşul viorii, demonstrând măiestrie şi talent în tot ceea ce face”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor proiectului.

Aleşii locali se vor pronunţa şi în privinţa acordării acestui titlu lui Dumitru Cucu, fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Culturale a Bucovinei, ”instituţie care, în scurt timp, a devenit una de referinţă nu doar în Suceava, ci în întreaga Bucovină istorică.

Propunerea de acordare a titlului de Cetăţean de onoare al Sucevei lui Dumitru Cucu a venit din partea fostului deputat Sanda Maria Ardeleanu.

e-Cultura.info / Autor: Silvia Marcu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.