fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Maia Morgenstern invitata specială la conferinţa “Femei în comunism” organizată de IICCMER

Actriţa Maia Morgenstern

Actriţa Maia Morgenstern

Conferinţa “Femei în comunism”, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) se va desfăşura miercuri, la Biblioteca Naţională a României.

Conferinţa va avea loc în sălile Pergament, Scriptorium, Papirus ale BNR, care găzduiesc expoziţia foto-documentară “Comunismul în România”.

Invitatul special al conferinţei este actriţa Maia Morgenstern, care va vorbi, alături de experţii IICCMER, Lucian Vasile, Liliana Corobca şi Ioana Manolache, despre figurile feminine care au marcat istoria recentă a României şi despre lecţiile pe care ni le-au lăsat moştenire. Moderator: Radu Preda, Preşedinte executiv al IICCMER.


Conferinţa

Conferinţa “Femei în comunism” organizată de IICCMER


Expoziţia foto-documentară “Comunismul în România”, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Fundaţia Konrad Adenauer (KAS) în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, este prima de acest fel în România, însumând peste 100 de panouri unitare din punct de vedere grafic şi complementare din punct de vedere al conţinutului, propunând un minim consens referitor la ceea ce nu trebuie să uităm din perioada comunistă.

Despre figurile feminine care au marcat istoria recentă a României și despre lecțiile lăsate moștenire au mai conferențiat experții IICCMER Lucian Vasile și Ioana Manolache.

“Aceste femei au fost la înălțimea epocii lor și au inspirat și pot inspira, inclusiv astăzi, tinere fete și femei de a fi la înălțimea vremii lor, chiar dacă nu sunt similitudini totale. Însă provocarea libertăților, vă rog să mă credeți, este egală atât în democrație, cât și în dictatură. Dacă ar fi să le găsim un numitor comun tuturor acestor biografii, ar fi acela că sunt biografiile unor femei care au știut să-și apere libertatea atunci când le era luată și s-o afirme atunci când de dorit ar fi fost să tacă”, a spus președintele executiv al IICCMER, Radu Preda, moderatorul întâlnirii.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest