fbpx

                                                                             pictogramae

Manifestări aniversare cu ocazia a 81 de ani de existență a Muzeului Naţional al Satului

Manifestări aniversare cu ocazia a 81 de ani de existență a Muzeului Naţional al Satului

Manifestări aniversare cu ocazia a 81 de ani de existență a Muzeului Naţional al Satului

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 17 – 21 mai, o serie de manifestări aniversare dedicate marcării a 81 de ani de existență a instituției.

Evenimentul aniversar va fi deschis miercuri, 17 mai, cu un program dedicat ctitorilor Muzeului Satului, constând în prezentarea de onoruri militare cu Asociația Tradiția Militară — București, muzică corală cu Corul Solemnis și muzicienii Adrian Drăgoescu și Andrei Theodoru, prezentări de carte, târg al meșterilor populari, ateliere interactive de creație meșteșugărească.

Joi, 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, programul va cuprinde: vernisajul expoziției de pictură, desen, sculptură “În oglindă — expresii plastice”, organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Vizuală Galați, un ghidaj tematic — “Instalații de tehnică populară din Muzeul Satului”, ateliere interactive de creație meșteșugărească.

Un program variat este prevăzut și pentru vineri, 19 mai, când va fi vernisată expoziția de pictură “Tinere talente”, organizată de Fundația Principesa Margareta a României, va fi prezentat CD-ul “Neic-al meu din Teleorman” de Anuța Arghiroi și vor avea loc mai multe ateliere interactive de creație meșteșugărească.

Sâmbătă, 20 mai, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural — ANTREC invită oaspeții Muzeului Satului la sărbătoarea Margaretelor — Gala premiilor Margareta de Aur și la întâlnirea cu ansamblul din Vințu de Jos, județul Alba, iar Liga Culturală ‘Fiii Gorjului’ oferă un moment folcloric cu ansamblul gorjean “Cânt și joc la Peștișani”. Programul zilei va fi completat cu un recital de muzică și poezie susținut de: Wladimir Pesantez — chitară clasică, interpreta de muzică ușoară Sabrina Diacov Ioana, soprana Ioana Alexandra Enache, actorul Alexandru Nicolae Mihai.

Muzeul Satului va participa și anul acesta la programul european Noaptea Muzeelor, programul “După-Amiaza Muzeului Satului” urmând a cuprinde muzică și joc tradițional cu Grupul folcloric Reabinușca al rușilor lipoveni — Jurilovca, Tulcea; Orchestra Momentum — Ploiești; Școala de dans popular Larisa și Marin Barbu; interpreții de muzică populară Maria Băndoiu și Gabriel Dumitru. Totodată, prin Satul Nou, vizitatorii vor putea descoperi noi monumente împreună cu specialiști ai muzeului.

Vizitarea muzeului în intervalul 16,00 — 19,00 se va face gratuit.

Duminică, 21 mai, sub semnul Sfinților Împărați Constantin și Elena, se va oficia slujba religioasă la biserica Turea din Satul Nou, urmată de o expoziție de icoane realizate de elevii Școlii de Muzică și Arte Plastice nr. 3 București.

“Ne vom reîntâlni, la ceas de sărbătoare, cu ansamblurile folclorice: Kymata al Uniunii Elene Ploiești și Călușarii de la Sârbii Măgura, Olt. La ora 17,00, publicul este așteptat la un recital susținut de maestrul jazzului Harry Tavitian”, anunță reprezentanții muzeului.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     
      
                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer