fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși

Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși

Manifestări dedicate împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși

Mai multe manifestări culturale vor avea loc în perioada 17-21 februarie cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, printre care lansări de carte, expoziții și un spectacol de teatru, a declarat într-o conferință de presă, directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare “Constantin Brâncuși”, Doru Strâmbulescu.

În data de 17 februarie vor avea loc mai multe evenimente, printre care expoziția internațională de pictură “Atelierele Brâncuși”, dar și lansarea volumului “Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte, perspectiva endogenă, Brâncuși — Simbolismul Hylesic”, iar în data de 19 februarie se va desfășura vernisajul expoziției “Inventar Totemic”, dar și o vizită la Craiova, la Muzeul de Artă și la Muzeul “Constantin Brâncuși”.

“Programul începe în data de 17 februarie, în parteneriat cu Universitatea ‘Constantin Brâncuși’ vom organiza o conferință dedicată lui Brâncuși, care va fi susținută de Matei Stîrcea Crăciun, cercetător, și vom lansa o carte care este o carte în premieră pe plan mondial, ‘Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte, perspectiva endogenă, Brâncuși — Simbolismul Hylesic’, a lui Matei Stîrcea Crăciun. Va avea loc și o retrospectivă a ‘Atelierelor Brâncuși’. Duminică vom organiza o expoziție inedită la Târgu-Jiu, ‘Inventar Totemic’, a unuia dintre cei mai importanți artiști plastici români contemporani, Suzana Fântânariu”, a precizat Doru Strâmbulescu.

În data de 20 februarie va avea loc expoziția documentară “Constantin Brâncuși la Craiova”, urmată de o sesiune de comunicare cu aceeași temă, iar marți se va desfășura, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, spectacolul “Infinitul Brâncuși”, de Valeriu Butulescu, susținut de actorii Teatrului Dramatic “I. D. Sârbu” din Petroșani.

Potrivit sursei citate, bugetul alocat pentru eveniment este de aproximativ 20.000 de lei.

e-Cultura.info / Autor: Oana Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest