fbpx

                                                                             pictogramae

Manuscrisele lui Tudor Arghezi trebuie să ajungă la Academia Română

Academicianul Eugen Simion

Academicianul Eugen Simion

Academicianul Eugen Simion a declarat că manuscrisele lui Tudor Arghezi trebuie să ajungă în patrimoniul Academiei Române, iar, în zilele următoare, o va vizita pe fiica poetului, Mitzura Arghezi, la azilul în care este internată, pentru a se asigura că este bine îngrijită.

“Cel mai important lucru este soarta manuscriselor lui Arghezi. O bună parte dintre ele sunt acum la Doina Arghezi (soţia lui Baruţu, fiul lui Tudor Arghezi, n.r.), la Arad, iar ele trebuie să ajungă la Academie”, a declarat academicianul Eugen Simion conform Mediafax.

Eugen Simion a mai spus că, într-o recentă discuţie avută cu Mitzura Arghezi, moment în care a fost lucidă, aceasta a fost de acord ca scrierile lui Tudor Arghezi să ajungă în patrimoniul Academiei Române.

În urmă cu câteva luni, când am vorbit cu Mitzura şi era lucidă, a spus că le va da. De regulă, când se ajunge la probleme legate de moşteniri, apar tot felul de oameni şi de pretenţii. Se poate disputa destinaţia oricăror lucruri, dar nu vreau ca manuscrisele să se piardă”, a adăugat Eugen Simion.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a fiicei poetului şi gazetarului Tudor Arghezi, academicianul spune că, pentru moment, aceasta se simte bine.

Săptămâna trecută, fiica poetului Tudor Arghezi a fost căutată de poliţişti după ce o nepoată a acesteia a sunat la 112 şi a spus că s-a prezentat la Spitalul Elias din Bucureşti ca să-şi externeze mătuşa, însă o altă persoană nu i-a permis acest lucru. Poliţiştii au mers la spital, unde au constatat că, alături de Mitzura Arghezi, se afla un bărbat, Traian Radu, în vârstă de 75 de ani, pe care aceasta l-a trecut în testament drept moştenitor. Mitzura Arghezi le-a explicat poliţiştilor că nu doreşte să iasă din spital împreună cu nepoata ei, Doina Elena Arghezi Teodorescu, ci cu bărbatul respectiv.

CITEȘTE ȘI  Apel de proiecte editoriale, cu buget de 1 milion de lei la AFCN

După acest incident, nepoata s-a prezentat la Poliţie, unde a reclamat faptul că mătuşa ei a fost externată şi nu ştie unde a fost dusă. O echipă de anchetatori a demarat o serie de verificări, în urma cărora, vineri, au localizat-o pe Mitzura Arghezi într-un cămin de bătrâni privat din sectorul 1. Poliţiştii au stabilit că Mitzura Arghezi, în vârstă de 90 de ani, este într-o stare bună şi sub supraveghere medicală şi că în acest caz nu s-a comis vreo infracţiune.

Academicianul Eugen Simion a mai declarat că a mers în vizită la aceasta, pentru a se asigura că totul este în regulă şi că doreşte să ajungă din nou, însoţit de câţiva colegi, pentru a discuta cu medicii.

“Vreau să invit mai mulţi colegi din Academie, să mergem să vorbim cu medicii de acolo şi să ne asigurăm că este bine îngrijită. Este fiica marelui Arghezi”, a mai spus academicianul Eugen Simion, nominalizându-l deocamdată doar pe Victor Voicu, doctor în medicină şi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale din Academia Română, drept unul dintre invitaţii săi în acest demers.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer