Marcel Iureș interpretează rolul principal în filmul “Octav”

Actorul Marcel Iureș

Actorul Marcel Iureș

Actorul Marcel Iureș va interpreta rolul principal în filmul “Octav”, o producție cinematografică regizată de Serge Ioan Celebidachi, care se află la debut în lungmetrajul de ficțiune, informează un comunicat Oblique Media.

“Octav” este o dramă care explorează teme universale precum timpul, nostalgia și dragostea în cea mai pură și măreață formă a sa, întruchipată de relația profundă și inocentă dintre un bătrân de 80 de ani și o fetiță de 10 ani. Intrigantă și originală în această poveste este călătoria în timp pe care o face o personajul principal, bătrânul Octav, interpretat de Marcel Iureș, în urma căreia ies la iveală evenimente importante din copilăria sa, acesta rămânând în același timp prizonier al trupului său îmbătrânit, se arată în sinopsisul peliculei.

“Octav este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum. M-a cucerit de la prima citire. Acest rol este o provocare actoricească pentru mine deoarece presupune să interpretez personajul unui copil din perspectiva unui adult”, explică Marcel Iureș, citat în comunicat.

Din distribuția filmului fac parte nume importante ale cinematografiei românești printre care Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin.

Filmările pentru “Octav” au loc la Câmpulung, în județul Argeș, dar și în studiourile din Buftea (Ilfov), în perioada 21 martie — 27 aprilie.

“Octav” este o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, are un buget de 1,4 milioane de euro și este produs de Astra Entertainment, Oblique Media și CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi și James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.

Imaginea va purta amprenta reputatului director de imagine italian Blasco Giurato, cunoscut pentru colaborările sale cu Giuseppe Tornatore, în special la “Cinema Paradiso” (Oscar pentru cel mai bun film străin) și cu David Lean la “Dr. Zhivago”. Despre “Octav”, Blasco Giurato spune că reprezintă testamentul său pe 35 de milimetri.

Muzica filmului este asigurată de un alt artist celebru în cinematografia internațională, compozitorul român Vladimir Cosma, câștigător a două premii Cesar pentru Cea mai bună muzică de film (“Diva”, în 1982, și “Le Bal”, în 1984).

Serge Ioan Celebidachi, fiul renumitului dirijor și compozitor Sergiu Celibidache, a absolvit Universitatea de Teatru și Artă Dramatică din Indiana (Bloomington) și a făcut master în film la Școala Internațională de Film din Londra. A scris mai multe scenarii și a regizat documentarul “Grădina lui Celibidache”, un portret de suflet al Maestrului Sergiu Celibidache..

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.