fbpx

                                                                             pictogramae

Mariana Nicolesco, la reuniunea ambasadorilor onorifici UNESCO 2015

Soprana Mariana Nicolesco

Soprana Mariana Nicolesco

Soprana Mariana Nicolesco a fost prezentă la reuniunea anuală a ambasadorilor onorifici ai UNESCO, la Paris, unde a încheiat sesiunea de comunicări, făcând referire şi la ediţia jubiliară a Concursului Internaţional de Canto “Hariclea Darclée” de la Brăila, de anul acesta.

În urma selecţiei, au fost aleşi 180 de tineri artişti din întreaga lume pentru a participa la ediţia jubiliară a Concursului Internaţional de Canto “Hariclea Darclée“, care se va desfăşura în perioada 28 iulie – 9 august.

“Am luat cuvântul şi intervenţia mea a primit omagiul directorului general UNESCO (Irina Bokova, n.r.)”. Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto «Hariclea Darclée» pe care l-am creat în 1995, spre a onora memoria legendarei soprane pentru care Puccini a compus «Tosca», Mascagni – «Iris» şi Catalani – «La Wally», sărbătoresc în această vară 20 de ani de minunate succese. Aşa cum spuneam şi la reuniunea noastră de acum un an, credoul meu este că nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decât cântul”, a spus Mariana Nicolesco în faţa ambasadorilor UNESCO.

“După vizita mea în China, toate sopranele de aici vor să cânte «La Traviata» de Verdi, Violetta fiind un rol pe care l-am interpretat de peste două sute de ori în lumea întreagă. Sute de tinere talente au participat în China la o selecţie în urma căreia în jur de treizeci de concurenţi se vor alătura colegilor de pe alte meleaguri înscrişi la această ediţie, ridicând la aproape 2.500 numărul tinerelor talente din 50 de ţări şi 5 continente veniţi la Brăila până acum. Înţeleg să onorez astfel înaltul patronaj UNESCO şi titlul de artist UNESCO pentru pace care mi-a fost conferit”, a încheiat artista.

Ediţia din acest an a reuniunii ambasadorilor onorifici ai UNESCO, care a avut loc în perioada 15 – 18 iunie, a pus în dezbatere numeroase teme revelatoare pentru problemele de civilizaţie cu care se confruntă umanitatea – mediul, violenţa şi educaţia.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer