fbpx

Mariana Nicolesco, la reuniunea ambasadorilor onorifici UNESCO 2015

Soprana Mariana Nicolesco

Soprana Mariana Nicolesco

Soprana Mariana Nicolesco a fost prezentă la reuniunea anuală a ambasadorilor onorifici ai UNESCO, la Paris, unde a încheiat sesiunea de comunicări, făcând referire şi la ediţia jubiliară a Concursului Internaţional de Canto “Hariclea Darclée” de la Brăila, de anul acesta.

În urma selecţiei, au fost aleşi 180 de tineri artişti din întreaga lume pentru a participa la ediţia jubiliară a Concursului Internaţional de Canto “Hariclea Darclée“, care se va desfăşura în perioada 28 iulie – 9 august.

“Am luat cuvântul şi intervenţia mea a primit omagiul directorului general UNESCO (Irina Bokova, n.r.)”. Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto «Hariclea Darclée» pe care l-am creat în 1995, spre a onora memoria legendarei soprane pentru care Puccini a compus «Tosca», Mascagni – «Iris» şi Catalani – «La Wally», sărbătoresc în această vară 20 de ani de minunate succese. Aşa cum spuneam şi la reuniunea noastră de acum un an, credoul meu este că nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decât cântul”, a spus Mariana Nicolesco în faţa ambasadorilor UNESCO.

“După vizita mea în China, toate sopranele de aici vor să cânte «La Traviata» de Verdi, Violetta fiind un rol pe care l-am interpretat de peste două sute de ori în lumea întreagă. Sute de tinere talente au participat în China la o selecţie în urma căreia în jur de treizeci de concurenţi se vor alătura colegilor de pe alte meleaguri înscrişi la această ediţie, ridicând la aproape 2.500 numărul tinerelor talente din 50 de ţări şi 5 continente veniţi la Brăila până acum. Înţeleg să onorez astfel înaltul patronaj UNESCO şi titlul de artist UNESCO pentru pace care mi-a fost conferit”, a încheiat artista.

Ediţia din acest an a reuniunii ambasadorilor onorifici ai UNESCO, care a avut loc în perioada 15 – 18 iunie, a pus în dezbatere numeroase teme revelatoare pentru problemele de civilizaţie cu care se confruntă umanitatea – mediul, violenţa şi educaţia.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.