Matei Ioachimescu, revine pe scena Filarmonicii “Transilvania” din Cluj-Napoca

Flautistul Matei Ioachimescu

Flautistul Matei Ioachimescu

Matei Ioachimescu, flautist fermecat, solist și muzician de salon, mentor, romantic incurabil, privitor de lună plină și iubitor de chestii ciudate de mâncare, revine la Cluj, de această dată în postură de solist, împreună cu Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania”, condusă de dirijorul rus Mark Kadin.

Flautistul a pregatit un program W.A.Mozart – Uvertura operei Flautul fermecat, J.S. Bach – Poloneză, Menuet şi Badinerie din Suita nr. 2 pentru flaut și orchestră, în si minor, BWV 1067, P.I. Ceaikovski – Aria lui Lensky din opera Evgheni Oneghin (aranjament pentru flaut și orchestră de Matei Ioachimescu), F. Borne – Fantezia pe teme din Carmen de G. Bizet pentru flaut și orchestră (cu aplauze furtunoase în mijlocul lucrării), B. Smetana – Patria mea (selecţiuni)

Numit în anul 2013 “Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni români. Cu o activitate concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu susține concerte în cele mai diverse formule, prezentând programe de mare succes in Europa si Asia.

Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.