fbpx

                                                                             pictogramae

MCIN demarează procedurile premergătoare returnării sumelor de bani donate pentru Cumințenia Pământului

 Ministerul Culturii și Identității Naționale Lucian Romașcanu

Ministerul Culturii și Identității Naționale Lucian Romașcanu

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) a demarat procedurile premergătoare returnării sumelor de bani donate în vederea achiziționării sculpturii “Cumințenia Pământului”, informează un comunicatal MCIN.

Ministerul reamintește că termenul limită până la care poate fi depusă cererea de restituire, pentru situațiile care presupun transmiterea unei astfel de cereri, este 31 octombrie 2017.

Suma donată va fi restituită fără a fi necesare alte proceduri persoanelor care au dat bani folosind următoarele mijloace: virament (ordin de plată în lei/dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar); donații prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar; transfer bancar electronic (internet banking); SMS”, precizează sursa citată.

Persoanele care au donat prin depunere de numerar la sediile instituțiilor de credit și prin mandat poștal sunt rugate să trimită la adresa donatii@cultura.ro, până la data de 31 octombrie 2017, o cerere de restituire (model atașat), însoțită de copii ale documentelor de plată și de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate, în conformitate cu prevederile HG nr. 1016/2016, art. 3 alin. (3).

“Dacă nu vom vom putea să facem acest lucru, conform hotărârii de guvern ei trebuie rambursați. Există niște costuri legate de rambursarea acestor bani, sunt aceste comisioane bancare ș.a.m.d, care trebuie să fie prinși în buget. Avem două variante, prima este să facem ordonanță de guvern astfel încât să punem în buget această sumă, fie să așteptăm rectificarea din noiembrie, când vom aloca banii pentru comisioane. E lege, îi vom rambursa, colegii mei de la departementul economic sunt în discuții cu absolut toți cei care au intermediat donațiile — bănci, operatori de telefonie mobilă. Avem, cred, soluții pentru rambursarea tuturor banilor”, a explicat Romașcanu.
Aceeași procedură este valabilă și pentru persoanele care, din diferite motive, nu mai dețin contul bancar din care au efectuat donația și doresc restituirea sumei într-un alt cont, mai informează MCIN.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a afirmat într-o conferință de presă desfășurată la începutul acestei luni că instituția pe care o conduce are în vedere o nouă evaluare a celebrei lucrări “Cumințenia Pământului”, la sfârșitul căreia statul va decide dacă își exercită sau nu dreptul de preempțiune.

Ministrul a spus că își dorește să “închidă” negocierile cu proprietarii până la sfârșitul anului, astfel încât banii strânși să fie folosiți.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer