Mesajul preşedintelui cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înființarea Conservatorului din București

Preşedintele României Traian Băsescu

Preşedintele României Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înființarea Conservatorului de Muzică și Declamațiune din București, informează Administrația Prezidențială.

“Sunt deosebit de onorat să transmit salutul meu cordial comunității academice, profesorilor și studenților din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, o prestigioasă instituție de învățământ superior care aniversează 150 de ani de la înființarea sa. Au fost 150 de ani de istorie, de tradiție pentru școala românească de muzică, de rezultate extraordinare pentru muzicienii români. Este o reală bucurie să mă alătur celor care adresează astăzi un mesaj de felicitare și, mai ales, de recunoștință celor care și-au dedicat activitatea, talentul și efortul consolidării acestei instituții academice care, la capătul acestor ani, își vede recunoscute meritele excepționale”, spune șeful statului în mesaj.

El arată că de fiecare dată a ținut să sublinieze contribuția pe care arta de înaltă ținută o aduce României, făcând cunoscute valorile sale publicului din țară și, mai ales, celui din străinătate, într-un dialog autentic al tradițiilor și al culturilor.

“Prin artiștii săi, prin creațiile muzicale care poartă amprenta spiritualității noastre, România a demonstrat că poate să aducă o contribuție însemnată la diversitatea culturală europeană, la identitatea lumii contemporane aflată în căutarea armoniei și a frumuseții, prin valori care pot să dureze în timp”, afirmă Băsescu.

Șeful statului punctează că de Universitatea Națională de Muzică din București se leagă o întreagă pleiadă de muzicieni, compozitori, dirijori și interpreți care au oglindit, prin parcursul lor, evoluția școlii de muzică românească, punându-i în lumină tradiția și idealurile.

George Enescu, Mihail Jora, Paul Constantinescu, Dinu Lipatti, sunt muzicieni al căror nume a devenit sinonim cu arta cea mai înaltă, rămânând pentru noi reperele fundamentale ale unei culturi valoroase, pe care suntem datori să o transmitem generațiilor viitoare. Am speranța că tinerii muzicieni vor duce mai departe aspirațiile școlii de muzică din România și, având dorința de a deveni, la rândul lor, educatori ai noilor artiști, vor deveni, totodată, continuatorii acestui patrimoniu remarcabil. “La mulți ani” Universității Naționale de Muzică din București și tuturor celor care celebrează astăzi istoria și identitatea sa”, conchide președintele Băsescu.

e-Cultura.info/Autor: Florentina Peia

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer