fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Mesajul Primcipesei Margareta cu ocazia Crăciunului 2018 – VIDEO

Custodele Coroanei, principesa Margareta, a transmis românilor un mesaj de Crăciun, în care vorbeşte despre secolul scurs de la Marea Unire şi încheierea Primului Război Mondial, dar şi despre faptul că România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.


Mesajul de Crăciun al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. SURSA / CASA REGALA A ROMÂNIEI


“A trecut un an de doliu pentru familia şi pentru ţara noastră. După Regina Ana, Regele Mihai a plecat la cele veşnice, lăsând tristeţe şi un mare gol în sufletele noastre. Dar părinţii mei au trăit fiecare zi a vieţii lor convinşi că pentru ţara noastră există un „mâine”. Mama mea spunea adesea: „Mâine este o nouă zi”! Asemenea ei, aş dori să vă transmit câteva gânduri, înainte de a începe un an nou”, spune Custodele Coroanei în mesajul său.

“La cumpăna dintre ani, avem ocazia să contemplăm trecutul, la un secol de la Marea Unire şi de la încheierea Primului Război Mondial. În acelaşi timp, avem datoria de a privi cu limpezime spre anul care vine, când, pentru prima oară în istorie, România va avea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Centenarul Marii Uniri a fost cea mai mare sărbătoare a întregului an. Dar Primul Război Mondial a fost o sângeroasă tragedie şi România Mare a fost obţinută cu un imens sacrificiu uman. De aceea, suntem uniţi în sărbătoarea noastră fără triumfalism, dar cu mândrie naţională. Centenarul sfârşitului Marelui Război este şi un moment de comuniune în Europa. Comemorăm sacrificiul poporului nostru, dar onorăm şi memoria tuturor soldaţilor din alte ţări, atât duşmani, cât şi aliaţi, care au luptat pe pământ românesc acum un secol. Ne rugăm pentru sufletele lor şi ne alăturăm restului continentului, spunând: nicio problemă europeană nu va mai fi vreodată rezolvată prin violenţă”, se arată în mesajul principesei Margareta.

“România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. România va fi capabilă să încheie preşedinţia cu succes, oricât de dificil ar fi acest lucru. Sunt sigură că angajamentul nostru faţă de Uniunea Europeană rămâne constant şi solid. Oriunde mă aflu, în localităţile ţării şi în Republica Moldova, sunt mişcată de bunăvoinţa exprimată pentru Familia Regală, dar şi de deschiderea faţă de Instituţia Coroanei, faţă de capacitatea ei de a inspira şi de a încuraja oamenii la fapte bune”, potrivit aceluiaşi document.

Iar Custodele Coroanei încheie prin cuvintele “Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru prosperitatea şi stabilitatea României, pentru a consolida poziţia ei internaţională. Toate acestea reprezintă o datorie care nu se încheie niciodată. Din adâncul inimii doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii mulţi ani fericiţi, cu sănătate şi pace sufletească! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest