fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Miklos Bacs este noul director artistic al Galei Tânărului Actor HOP

 Actorul Miklos Bacs

Actorul Miklos Bacs

Direcția artistică a Galei Tânărului Actor – HOP va fi preluată, începând cu ediția din acest an, de Miklos Bacs, actor al Teatrului Maghiar de Stat de la Cluj, informează un comunicat al UNITER

Potrivit sursei citate, pedagog foarte apreciat de studenți, Miklos Bacs este membru al corpului profesoral fondator al școlii de teatru clujene (1991) și al secției maghiare (1992), coordonatorul a cinci generații de absolvenți ai secției române și inițiatorul Festivalului studențesc “Galactoria” în 2004.

Miklos Bacs este profesor universitar doctor la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității “Babeș Bolyai” din Cluj.

În perioada 2013 — 2015, regia artistică a Galei HOP a asigurată de regizorul Radu Afrim. Acesta a preluat conducerea galei după decesul regizorului Cornel Todea, inițiatorul și directorul Galei HOP timp de 15 ani.

“Ultimele trei ediții ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub direcția artistică a regizorului Radu Afrim. Au fost trei ani spectaculoși, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el însuși spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat concepții și au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au înțeles perfect importanța tonusului în care s-au desfășurat discuțiile și repetițiile cu Radu Afrim: ‘libertate absolută, ignorarea limitelor, imaginație, creativitate, mobilitate'”, se arată în comunicatul UNITER.

Ediția a XIX-a a Galei Tânărului Actor — HOP se va desfășura și în acest an la Costinești, potrivit comunicatului citat.

Gala Tânărului Actor — HOP, program permanent al UNITER și singular în peisajul festivalier autohton, are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic.

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest