fbpx

Miklos Bacs este noul director artistic al Galei Tânărului Actor HOP

 Actorul Miklos Bacs

Actorul Miklos Bacs

Direcția artistică a Galei Tânărului Actor – HOP va fi preluată, începând cu ediția din acest an, de Miklos Bacs, actor al Teatrului Maghiar de Stat de la Cluj, informează un comunicat al UNITER

Potrivit sursei citate, pedagog foarte apreciat de studenți, Miklos Bacs este membru al corpului profesoral fondator al școlii de teatru clujene (1991) și al secției maghiare (1992), coordonatorul a cinci generații de absolvenți ai secției române și inițiatorul Festivalului studențesc “Galactoria” în 2004.

Miklos Bacs este profesor universitar doctor la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității “Babeș Bolyai” din Cluj.

În perioada 2013 — 2015, regia artistică a Galei HOP a asigurată de regizorul Radu Afrim. Acesta a preluat conducerea galei după decesul regizorului Cornel Todea, inițiatorul și directorul Galei HOP timp de 15 ani.

“Ultimele trei ediții ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub direcția artistică a regizorului Radu Afrim. Au fost trei ani spectaculoși, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el însuși spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat concepții și au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au înțeles perfect importanța tonusului în care s-au desfășurat discuțiile și repetițiile cu Radu Afrim: ‘libertate absolută, ignorarea limitelor, imaginație, creativitate, mobilitate'”, se arată în comunicatul UNITER.

Ediția a XIX-a a Galei Tânărului Actor — HOP se va desfășura și în acest an la Costinești, potrivit comunicatului citat.

Gala Tânărului Actor — HOP, program permanent al UNITER și singular în peisajul festivalier autohton, are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic.

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.