fbpx

                                                                             pictogramae

Ministerul Culturii alocă fonduri pentru 11 tabere de creaţie plastică naţionale şi internaţionale

Ministerul Culturii

Ministerul Culturii

Un număr de 11 oferte culturale depuse în cadrul sesiunii de selecţie a Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale au fost selectate pentru finanţare de Ministerul Culturii, pe 6 iulie, primind suma totală de 299.835 lei.

Dintre cele 18 proiecte înscrise în concurs, 11 au primit aprobarea comisiei de selecţie, prezidată de Monica Morariu. Cel mai mare punctaj, 98,3, dar şi cea mai mare sumă de bani, 37.000 de lei, i-au revenit Asociaţiei 4 Culture, pentru proiectul Platforma X – ediţia aII-a tabără de creaţie plastică internaţională, informează site-ul oficial al Ministerului Culturii.

Printre celelalte oferte acceptate de Ministerul Culturii spre finanţare se află un simpozion internaţional de arte vizuale, unul de sculptură şi o tabără internaţională de street art.

Comisia a analizat ofertele culturale depuse şi a acordat punctaje, având în vedere criteriile prevăzute la Cap. III, art. 11 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea sesiunii de selecţie a ofertelor culturale care vor fi finanţate în cadrul Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale.

Ca urmare a acestei proceduri, comisia a elaborat lista ofertelor culturale declarate câştigătoare şi a stabilit sumele care urmează a fi alocate fiecărei oferte selecţionate, potrivit prevederilor Cap. III, art. 12 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea sesiunii de selecţie a ofertelor culturale care vor fi finanţate în cadrul Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale.

Bugetul aprobat pentru anul 2015 pentru Programul Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale a fost de 300.000 de lei. Suma maximă care putea fi acordată unui proiect este de 50.000 de lei. Acordarea finanţării nerambursabile este condiţionată de existenţa altor surse de finanţare, proprii sau atrase de solicitant, în limita unui procent de minimum 20% din bugetul total al proiectului propus spre finanţare.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer