fbpx

Ministerul Culturii deschis colaborării venite din partea sectorului cultural

Ministru Culturii și Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu

Ministru Culturii și Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu

Ministerul Culturii este deschis colaborării şi propunerilor venite din partea reprezentanţilor sectorului cultural, a afirmat, ministrul Bogdan Gheorghiu, după ce Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care cuprinde o prevedere specială pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe.

“În baza dialogului permanent cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi cu Ministerul Justiţiei am găsit cea mai bună variantă pentru a veni în ajutorul artiştilor independenţi, care au lege specială de reglementare. Pe această cale îi mulţumesc premierului Ludovic Orban pentru deschiderea şi înţelegerea acordată. Demersurile realizate au fost fundamentate pe consultări cu reprezentanţi ai sectorului independent, principalii beneficiari ai măsurii de protecţie socială. Suntem în continuare deschişi colaborării şi propunerilor venite din partea reprezentanţilor sectorului cultural”, a spus Gheorghiu, potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că, în spaţiul public, au apărut informaţii care nu reflectă “corect” procedura pe care Guvernul urmează să o implementeze. Instituţia către care ar trebui să se îndrepte persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturi de autor şi drepturi conexe este Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) prin agenţiile teritoriale, a precizat ministrul Bogdan Gheorghiu.

Potrivit ordonanţei, aceste persoane vor primi o indemnizaţie egală cu 75% din salariul mediu brut pe ţară garantat din bugetul general consolidat prin Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială sau Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti.

Persoanele vizate trebuie să nu obţină venituri din alte activităţi şi trebuie să declare pe proprie răspundere că se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în baza deciziilor emise de autorităţile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă instituite.

Proiectul Acces online a fost gândit pentru a veni în sprijinul artiştilor care în această perioadă nu îşi mai pot desfăşura activităţile culturale cu public, din acest motiv, Ministerul Culturii luând decizia ca, anul acesta, sesiunea anuală de finanţare prin Programul ACCES să fie dedicată operatorilor culturali din zona independentă care au capacitate de a disemina lucrările lor în mediul online, precizează sursa citată.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte