fbpx

Ministerul Culturii lansază Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României

Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României

Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României

Ministerul Culturii lansează, SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020 la care vor participa 11 instituţii de spectacole.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii, instituţiile de spectacol s-au adaptat şi au descoperit noi spaţii urbane care să fie utilizate pentru evenimente.

“Îmi doresc ca toţi managerii instituţiilor de spectacol să găsească soluţii creative şi spaţii alternative pentru desfăşurarea evenimentelor, dar fără a face rabat de la regulile de sănătate. În urma discuţiilor cu managerii de instituţii culturale din subordinea Ministerului Culturii am pregătit această stagiune estivală, adaptată situaţiei curente. Va fi o stagiune în aer liber care are potenţialul de a atrage public nou. Să nu uităm că artele spectacolului au debutat acum mai mult de 2500 de ani în aer liber şi doar de 500 de ani acestea se regăsesc în spaţiu închis”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, citat în comunicat.

Instituţiile care vor organiza propria stagiune outdoor sunt Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”; Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”; Filarmonica “George Enescu”; Opera Maghiară din Cluj-Napoca; Opera Naţională Bucureşti; Opera Naţională Română din Cluj-Napoca; Opera Naţională Română din Iaşi; Opera Naţională Română din Timişoara; Teatrul Muzical “Ambasadorii”; Teatrul Naţional de Operetă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa; Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”.

Spectacolele vor fi promovate pe pagina Facebook a Ministerului Culturii.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.