fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Ministerul Culturii nu poate ceda Sala Omnia Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”

Ministerul Culturii nu poate ceda sala “Omnia” pe o perioadă nedeterminată către Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, dar analizează posibilitatea de a se pune la dispoziția instituției cinematograful “Flamura”, informează Biroul de presă al ministerului.

“Cu regret vă informăm că din motive obiective Ministerul Culturii nu poate da curs acestei solicitări. Obiectivul Sala ‘Omnia’ se află în administrarea Ministerului Culturii și este inclus din 2007 în Proiectul F/P 1572 (2006) privind finalizarea construcției, renovarea sau reabilitarea clădirilor culturale de interes public din România ca beneficiar al unei importante finanțări provenite de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei”, informează sursa citată.

De asemenea, Biroul de presă al Ministerului Culturii precizează că “deși Teatrului Național de Operetă ‘Ion Dacian’ i se va da spre folosință un nou sediu, Sala ‘Omnia’ rămâne în administrarea Ministerului Culturii pentru lucrări de reabilitare și modernizare, imobilul aflându-se în stare de degradare și neputând oferi condițiile necesare desfășurării vreunei activități”. “Cu atât mai puțin imobilul ar putea oferi siguranță unor elevi în condițiile în care nu a mai fost utilizat și întreținut de peste 10 ani și nu deține avizele necesare pentru funcționare. O eventuală excludere a obiectivului din lista de finanțare a Proiectului F/P 1572 (2006) ar afecta întregul proiect, România riscând sancțiuni financiare și chiar anularea împrumutului acordat inclusiv pentru celelalte obiective cuprinse în Acordul-cadru de împrumut”, se menționează în comunicat.

Totodată, Biroul de presă al Ministerului Culturii subliniază că, “ținând cont de faptul că Liceului de Coregrafie ‘Floria Capsali’ nu se află în subordinea Ministerului Culturii, soluționarea problemei este responsabilitatea Primăriei Municipiului București și a Ministerului Educației Naționale”. “Având în vedere situația specială în care se află Liceul de Coregrafie ‘Floria Capsali’, Ministerul Culturii analizează posibilitatea de a se pune la dispoziția Liceului un cinematograf din sectorul 4 al Bucureștiului, imobil aflat în administrarea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor ‘Româniafilm”, respectiv cinematograful ‘Flamura”, se mai arată în comunicatul Biroului de presă al Ministerului Culturii.

Un grup de 15 copii, elevi ai Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Capitală, au susținut miercuri, în stradă, vizavi de clădirea Guvernului, aproximativ două ore de studii de balet, protestând astfel față de neacordarea unui spațiu adecvat în care elevii să-și poată susține cursurile.

Mateescu Diana, profesor la Liceul “Floria Capsali”, a afirmat că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost de acord să acorde sprijin pentru amenajarea Sălii Omnia, spațiu care ar asigura “cel puțin șapte săli de balet generoase” pentru elevii școlii de coregrafie.

Președintele Asociației și Comitetului de părinți a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, Alin Vasilache, a precizat că Ministerul Culturii, alături de actualul director al Operei Române, refuză arondarea Sălii Omnia către Liceul de coregrafie, singura speranță a elevilor, părinților și cadrelor didactice în acest sens rămânând premierul României.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest