Ministerul Culturii organizează prima întâlnire de lucru în domeniul patrimoniului

Ministerul Culturii organizează prima întâlnire de lucru în domeniul patrimoniului

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministerul Culturii va organiza pe data de 11 iulie prima întâlnire de lucru în domeniul patrimoniului, invitați dezbateri sunt reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România și ai Institutului Național al Patrimoniului, anunță ministrul Corina Șuteu.

“În cadrul primei reuniuni se vor pune bazele unui protocol de colaborare între Ministerul Culturii și Ordinul Arhitecților din România, care va avea drept scop permanentizarea unui dialog instituțional între specialiștii din domeniul patrimoniului, ONG-uri de profil și Ministerul Culturii”, a declarat ministrul.

Ea a adăugat că întâlnirile vor avea loc săptămânal, la Ministerul Culturii, și se vor desfășura la nivel de ministru/ secretar de stat.

“Prin intermediul acestora se urmărește o ameliorare urgentă a legislației privind protecția monumentelor și siturilor istorice, stabilirea unor măsuri de intervenție, salvare și protecție a patrimoniului construit și consolidarea aparatului administrativ din domeniu”, susține ministrul Culturii.

CITEȘTE ȘI  Personalități din cultura județului Timiș premiate în cadrul celei de-a XV-a ediții a Premiilor „Pro Cultura” Timisiensis

De asemenea, va fi discutată situația patrimoniului construit din București, situația direcțiilor județene de cultură și conservarea arhitecturii țărănești.

La aceste întrevederi vor fi invitate și ONG-urile care activează în domeniul protecției patrimoniului construit din București și din țară.

Ministrul Culturii precizează că întâlnirile se vor desfășura, de regulă, lunea, în datele de 11, 18, 25 iulie, 1 și 8 august.

Pe 8 august, Ministerul Culturii va publica o sinteză a discuțiilor, măsurilor și acțiunilor stabilite ca urmare a primelor cinci reuniuni și calendarul următoarei serii de întâlniri săptămânale.

e-Cultura.info / Autor: Florentina Ștefănescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus