Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, a demisionat de la conducerea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, a demisionat de la conducerea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Ministrul Culturii și Identității Naționale Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Lucian Romaşcanu a afirmat că speră ca “spre buna pregătire a centenarul” PNL să îl retragă pe Florin Roman din comisie, afirmând că declaraţiile liberalului capătă “aspectele unei acţiuni calomnioase nejustificate” şi că îşi rezervă “dreptul de a acţiona legal”, dacă lucrurile nu se vor schimba.

“Am demisionat de la conducerea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Conform Regulamentului Senatului nu exista incompatibilităţi si nici interdicţii de asemenea tip pentru senatorii care dobândesc calitatea de miniştri. De asemenea, conform Legii nr. 161 nu exista o asemenea incompatibilitate pentru membrii Guvernului. Totuşi, da, mi-am depus demisia din aceasta funcţie (preşedinte al Comisie pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri-n.r.)”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

CITEȘTE ȘI  Evenimente dedicate Centenarului vor continua până în anul 2020

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, luni, că liberalii vor sesiza Agenţia Naţională de Integritate dacă Lucian Romaşcanu nu va demisiona din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, susţinând că actualul ministru se află în stare de incompatibilitate.

“Lucian Romaşcanu este în stare de incompatibilitate evidentă. (…) Domnul Romaşcanu refuză să facă acest lucru (să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al comisiei-n.r.), declară public că o face, dar nu o face. I-am atras atenţia că dacă va continua această stare de incompatibilitate ne vedem puşi în situaţia de a sesiza ANI”, a spus deputatul PNL Florin Roman.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus