fbpx

Ascultă în soundcloud Ministrul Culturii prezent la Conferinţa Generală a UNESCO

Ministrul Culturii prezent la Conferinţa Generală a UNESCO

Ministrul Culturii prezent la Conferinţa Generală a UNESCO

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat marţi, la Forumul Miniştrilor din cadrul celei de-a 40-a Conferinţe Generale a UNESCO, organizată la Paris, prilej cu care a subliniat importanţa construirii unei infrastructuri şi a îmbunătăţirii cadrului legislativ pentru sectoarele culturale din România.

În cadrul dezbaterilor panelului intitulat “Cultura în centrul educaţiei, o dimensiune fundamentală pentru dezvoltarea şi inovaţia umană”, discuţiile s-au axat pe potenţialul incontestabil pe care aceste sectoare îl au în a genera capital economic.

AUDIO

“Ministerul Culturii din România va promova un cadru legislativ pentru a maximiza potenţialul economic al sectoarelor culturale şi creative. De asemenea, vom încuraja actorii mediului digital românesc, care au dovedit capacitatea de a se impune pe piaţa globală. Sunt foarte mândru de faptul că România şi-a însuşit, pe deplin, noile tehnologii, iar acest lucru se observă în evoluţia pe care au avut-o sectoarele digitale şi de software, în ultimii ani”, a precizat ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, în alocuţiunea sa.

Totodată, demnitarul a împărtăşit câteva dintre realizările României cu privire la evoluţiile tehnologiilor digitale şi la impactul acestora în domeniile culturii şi a economiei creative: conform datelor oferite de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, România controlează 5% din piaţa offshore de dezvoltare a produselor software, aflându-se pe locul trei privind exportul acestora, după India şi China, precizează sursa citată.

Alături de ministrul Culturii, la eveniment a fost prezent Adrian Cioroianu, ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO.

În continuare, delegaţia va vizita expoziţia Walking the Indigo Walk, inaugurată luni la sediul UNESCO. Expoziţia reuneşte 34 de opere din 18 ţări, şi constă în lucrări pe suport textil realizate prin vopsire indigo. România participă cu două lucrări realizate de Daniela Frumuşeanu, artist plastic şi conferenţiar doctor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

În perioada 12-27 noiembrie, Conferinţa Generală a UNESCO găzduieşte, la Paris, delegaţii din 193 de ţări, pentru a decide viitorul unora dintre cele mai importante problematici ale zilelor noastre. Timp de două săptămâni, şase comisii, patru comitete şi 25 de evenimente paralele vor reuni şefi de state şi peste 150 de miniştri. O dată la doi ani, conferinţa reuneşte Statele Membre ale Organizaţiei pentru a determina direcţia programelor, a activităţilor sale, dar şi bugetul acestora.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.