Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale Ionuţ Vulpescu: Am găsit o casă pentru Muzeul Brâncuşi

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale Ionuţ Vulpescu: Am găsit o casă pentru Muzeul Brâncuşi

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale Ionuţ Vulpescu

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale Ionuţ Vulpescu

Ministerul Culturii a găsit la Târgu Jiu o casă unde va fi amenajat Muzeul Brâncuşi, muzeu care va ajuta la includerea în patrimoniul UNESCO a ansambului “Calea Eroilor”, procedurile fiind blocate din anul 2015, a anunţat Ioan Vulpescu.

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Bistriţa, că a fost găsită în Târgu Jiu o casă care va fi transformată într-un muzeu dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi.

„Am fost recent la Târgu Jiu iar legat de Brâncuşi sunt două chestii foarte importante: una este dosarul pentru înscrierea ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul mondial UNESCO. În 2015 am retras dosarul pentru că primisem recomandări de la ICOMOS că exista riscul să fie respins şi regula este că dacă este respins odată, nu mai poţi să revii niciodată şi am fi pierdut această ocazie. De asemenea, Muzeul Bâncuşi, pentru înfiinţarea căruia Parlamentul a adoptat un astfel de act normativ. Am identificat acolo o casă unde va funcţiona Muzeul Brâncuşi, cumva tocmai pentru a promova imaginea lui Brâncuşi, pentru a ajuta dosarul pentru includerea în patrimoniul mondial UNESCO” a spus ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Bistriţa-Năsăud.

CITEȘTE ȘI  Dorina Lazăr: Doresc să înscriu Teatrul Odeon în circuitul turistic al Bucureștiului

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus