fbpx

Ministrul George Ivaşcu, a participat la Bruxelles, la sesiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Europei

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a participat la Bruxelles, la sesiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură, Sport, organizată sub Preşedinţia bulgară a Consiliului UE.

Porincipalul punct al agendei reuniunii l-a reprezentat rolul pe care cultura îl va juca în viitorul Europei după anul 2020, accentul fiind pus asupra aspectelor de finanţare în următorul cadru financiar multi-anual şi a observaţiilor la propunerea de buget 2020 – 2027 înaintată de Comisia Europeană.

“Cu toţii ne dorim o Europă încrezătoare în idealurile sale, în care tinerii învaţă despre trecutul nostru şi diversitatea noastră culturală, o Europă a creativităţii, a inovării şi a excelenţei artistice. Viitorul program trebuie să deţină un rol esenţial în promovarea mesajelor pozitive despre identitatea europeană şi valorile comune ale Uniunii Europene”, a declarat ministrul George Ivaşcu, informează Agerpres.

Ministrul a insistat asupra menţinerii unei finanţări adecvate pentru sectoarele culturale şi creative, care să le permită să genereze rezultate concrete, în sprijinul mobilităţii artistice şi educaţionale, al organizării de festivaluri de teatru şi film de mare vizibilitate, precum şi al valorificării potenţialului industriilor culturale şi creative, indică sursa citată.

În cadrul intervenţiei sale, Ivaşcu a accentuat şi relevanţa restaurării şi punerii în valoare a proiectelor de patrimoniu în cadrul viitoarei politici de coeziune, ca principală moştenire ce va fi lăsată de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018.

“Trebuie să fim în pas cu evoluţiile tehnologice şi digitizarea culturală, care au generat noi audienţe şi au permis accesul unui public tot mai larg la fenomenul cultural”, a punctat ministrul, care a adăugat că viitoarele instrumente de finanţare trebuie să ia în calcul progresul digital şi noile modele de distribuţie în mediul online.

Ministrul George Ivaşcu a îndemnat totodată la o abordare holistică, prin care să fie facilitată complementaritatea surselor de finanţare, în beneficiul artiştilor şi al profesioniştilor din domeniul Culturii.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.