fbpx

                                                                             pictogramae

Ministrul Turismului își asumă integrarea operelor lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a declarat la Târgu-Jiu, că își asumă integrarea Ansamblului Monumental “Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO.

“În ceea ce privește integrarea lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO, aș dori să îmi asum această sarcină din partea Guvernului, să facem demersurile pentru acest lucru, o să-mi fac temele, o să iau materialele necesare și o să mă ocup și o să revin cu informații pe măsură ce lucrurile evoluează”, a afirmat Florin Jianu.

În context, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a menționat că ansamblul monumental al sculptorului Constantin Brâncuși va fi înscris în patromoniul UNESCO anul viitor.

“Eu consider că în fiecare an s-a făcut câte ceva pentru valorificarea potențialului pe care îl avem, orașul Târgu-Jiu a primit trofeul ‘Mărul de Aur’, în 2015 Ansamblul de la Târgu-Jiu va fi înscris pe lista UNESCO. Am făcut și amenajări peisagistice, astfel încât toți turiștii care vin la Târgu-Jiu să fie încântați de orașul nostru și de modul cum se prezintă operele lui Constantin Brâncuși. Ca să valorificăm așa cum ne dorim cu toții potențialul pe care îl avem, este normal că și la nivel de județ turismul trebuie să fie bine organizat și bine pus la punct“, a declarat Florin Cârciumaru.

În această toamnă, la Târgu-Jiu sunt așteptați mai mulți specialiști din partea UNESCO, care vor analiza operele sculptorului gorjean, vizita făcând parte din etapele necesare includerii Ansamblului Monumental “Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer