Mircea Cărtărescu, nominalizat a doua oară la Premiul Național de Poezie ‘Mihai Eminescu’

Poetul Mircea Cărtărescu

Poetul Mircea Cărtărescu

Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul Mircea Cărtărescu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pentru Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia, care se acordă, în fiecare an, pe 15 ianuarie, la Botoșani.

În 2014, marele premiu a fost obținut de scriitorul clujean Ion Mureșan.

Alături de Cărtărescu, au mai fost nominalizați la Premiul Național de Poezie pentru Opera Omnia scriitorii Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu și Gabriel Chițu.

Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia, ajuns la a 23-a ediție, se acordă în fiecare an, pe 15 ianuarie, de Primăria municipiului Botoșani. Laureatul, care este ales de către un juriu condus de Nicolae Manolescu, este desemnat cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Mircea Cărtărescu, în vârstă de 57 de ani, a debutat în 1971 cu poezii în revista România literară. El a publicat în 1980 volumul de poezii ‘Faruri, vitrine, fotografii…’, care a obținut, în același an, Premiul Uniunii Scriitorilor. A mai scris ‘Poeme de amor’—1983, ‘Totul’—1985, ‘Levantul’—1990 (Premiul Uniunii Scriitorilor pe 1990), ‘Dragostea. Poeme (1984-1987)’—1994, ’50 de sonete de Mircea Cărtărescu cu cincizeci de desene de Tudor Jebeleanu’—2003, dar și ‘Nimic. Poeme (1988-1992)’—2010.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.