Mircea Cărtărescu participă la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Literar al Sardiniei

Mircea Cărtărescu participă la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Literar al Sardiniei

Scriitorul Mircea Cărtărescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu

Scriitorul român Mircea Cărtărescu și traducătorul operei sale în limba italiană, Bruno Mazzoni, participă la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Literar al Sardiniei de la Gavoi, se arată într-un comunicat al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală L’Isola delle storie cu sprijinul Regiunii Autonome a Sardiniei și al Primăriei din Gavoi.

Vineri, de la ora 12,00, are loc evenimentul intitulat “Amiaza de foc”, desfășurat în Piața Antriocu (Gavoi), unde Mircea Cărtărescu, distins recent cu premiul Gregor von Rezzori și finalist al Premiului Strega 2016, va fi prezentat publicului italian de Bruno Mazzoni. Alături de ei, profesorul Giulio Angioni îl va prezenta pe poetul Gian Mario Villalta.

Până acum au fost publicate în limba italiană, în traducerea lui Bruno Mazzoni și la editura Voland, următoarele volume de Mircea Cărtărescu: “Travesti” (2000), “De ce iubim femeile” — “Perché amiamo le donne” (2009), “Nostalgia” (2012), pentru care scriitorul a fost distins cu premiul Acerbi, și trilogia “Orbitor” — “Abbacinante” (2008), precum și antologia bilingvă de poezie “Poema chiuvetei” — “Il poema dell’acquaio” (2015).

CITEȘTE ȘI  Festivalul NexT 2015: 146 de scurtmetraje, 17 secţiuni, în cinci zile de filme

Este a șasea prezență a unui scriitor român la Festivalul de la Gavoi, în cadrul parteneriatului cu Isola delle storie. La ediția din 2014 a participat scriitorul Cezar Paul Bădescu și traducătoarea Irina Țurcanu, iar la cea din 2015 poeta Ana Blandiana și traducătorii Mauro Barindi și Bruno Mazzoni.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus