Miting de susținere pentru conducerea Operei Naționale

Miting de susținere pentru conducerea Operei Naționale

Miting de susținere pentru conducerea Operei Naționale

Câteva zeci de artiști ai Operei Naționale București (ONB) au fost participat miercuri la un miting de susținere pentru actuala conducere a instituției.

Manifestația a fost organizată după ce marți a avut loc un eveniment similar în favoarea lui Johan Kobborg, care a demisionat de la conducerea baletului operei, după un conflict cu Tiberiu Soare, numit, în 4 aprilie, director general interimar. Ulterior, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta director general interimar al ONB, iar Soare a devenit adjunct.

Susținătorii lui Conta și Soare, spectatori, artiști și membri din personalul auxiliar de la Operă, au adus pancarte cu inscripții precum “Vlad Conta și Tiberiu Soare — profesionalism și onestitate”, “Make Music Not War” sau “Publicul meloman salută conducerea ONB”.

“Suntem aici pentru a duce mai departe acest mamut care de ceva vreme s-a blocat în tot felul de lucruri care fac să nu se miște nimic”, a spus basul Mihnea Lamatic. “Noi nu ne războim între noi”, a adăugat el informează Agerpres.

O parte dintre cei prezenți au vorbit și despre diferențele de salarizare între artiștii români și cei străini. “Se creează o discrepanță, o discriminare între unii și alții”, a declarat Constantin Șorop, șef organizare serviciu Resurse Umane, adăugând că situația aceasta din balet s-ar putea rezolva, sub noua conducere.

În fața Operei au venit miercuri și balerini români care au spus că au fost “discriminați” sub conducerea lui Johan Kobborg.

Vlad Toader, prim-balerin, a spus că, după eventuala plecare a lui Kobborg, situația la baletul Operei nu se va schimba. Întrebat dacă s-a simțit discriminat, acesta a răspuns: “În acești doi ani de când a venit domnul Kobborg, sincer, da. Balerinii români au fost dați deoparte”.

“Noi am fost aici dintotdeauna. Dânsul (Johan Kobborg — n.r.) a venit și și-a ales echipa. Noi am fost aici și vom fi în continuare aici. Nu e nimeni de neînlocuit”, a adăugat prim-balerinul.

“Acești domni, Vlad Conta și Tiberiu Soare au venit la conducere de câteva zile și cred că s-au îngrozit de ceea ce au găsit. Așa cum suntem noi toți”, a declarat Irina Iordăchescu, prim-solist al Operei Naționale.

Mihaela Muntean, care spune că este “plătitor de bilete de 50 de ani”, și care a venit la manifestație cu o pancartă pe care scria “Publicul meloman salută conducerea ONB”, și-a exprimat susținerea față de actuala conducere a instituției.

“Peste mine au trecut o grămadă de directori, o grămadă de artiști, dar eu am rămas. Poate că era cazul să se pună punct. De fapt, aici s-a pus punct și virgulă”, a spus Muntean.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.