fbpx

Mitropolitul Banatului intronizat la Tomișoara

Catedrala Mitropolitană Timișoara

Catedrala Mitropolitană Timișoara

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat în această seară pe aeroportul internațional Traian Vuia din Timișoara de către IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, IPS Ioan Selejan, Mitropolitul ales al Banatului și de PS Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu clericii din administraţia centrului eparhial, protopopi, cu preoţii din Arhiepiscopia Timișoarei, monahi şi monahii şi foarte mulţi credincioşi, cărora li s-au alăturat şi zecile de preoţi şi credincioşi, monahi care l-au însoţit pe IPS Ioan dinspre Covasna şi Harghita înspre Mitropolia Banatului.  

Prezența Preafericitului Daniel la Timișoara vine să marcheze un eveniment important pentru Mitropolia Banatului, întronizarea IPS Ioan Selejan în scaunul de Mitropolit al Banatului și Arhiepiscop al Timișoarei. Evenimentul va avea loc în această duminică la catedrala mitropolitană din Timișoara.

 Fost episcop al Covasnei și Harghitei vreme de 20 de ani, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a mărturisit într-un interviu acordat televiziunii Patriarhiei Române că această ridicare în treapta ierarhiei bisericești este de fapt o nouă slujire, o nouă Cruce de urmat.

“Ştiu că acum se pare la prima vedere că aş fi fost avansat, promovat, înălţat în rang cum se spune în o anumită terminologie ecleziastică. Nu am fost avansat, ci pentru că ştiu că şi acolo locul este tot al Crucii. Banatul este un loc al Crucii şi acolo trebuie dusă o cruce. Deci, eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi lăsa crucea munţilor şi voi lua crucea Banatului. Nimeni nu poate să se mântuiască fără să poarte o cruce, crucea aceea pe care a purtat-o Hristos numai că Hristos şi-a dus Crucea până la piroane noi poate, Dumnezeu ştie dacă în viaţa aceasta ni se va cere şi nouă să acceptăm piroane în palmele noastre”, citat de Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan a fost ales mitropolit al Banatului de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pe 16 decembrie.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.