fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Mitropolitul Banatului intronizat la Tomișoara

Catedrala Mitropolitană Timișoara

Catedrala Mitropolitană Timișoara

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat în această seară pe aeroportul internațional Traian Vuia din Timișoara de către IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, IPS Ioan Selejan, Mitropolitul ales al Banatului și de PS Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu clericii din administraţia centrului eparhial, protopopi, cu preoţii din Arhiepiscopia Timișoarei, monahi şi monahii şi foarte mulţi credincioşi, cărora li s-au alăturat şi zecile de preoţi şi credincioşi, monahi care l-au însoţit pe IPS Ioan dinspre Covasna şi Harghita înspre Mitropolia Banatului.  

Prezența Preafericitului Daniel la Timișoara vine să marcheze un eveniment important pentru Mitropolia Banatului, întronizarea IPS Ioan Selejan în scaunul de Mitropolit al Banatului și Arhiepiscop al Timișoarei. Evenimentul va avea loc în această duminică la catedrala mitropolitană din Timișoara.

 Fost episcop al Covasnei și Harghitei vreme de 20 de ani, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a mărturisit într-un interviu acordat televiziunii Patriarhiei Române că această ridicare în treapta ierarhiei bisericești este de fapt o nouă slujire, o nouă Cruce de urmat.

“Ştiu că acum se pare la prima vedere că aş fi fost avansat, promovat, înălţat în rang cum se spune în o anumită terminologie ecleziastică. Nu am fost avansat, ci pentru că ştiu că şi acolo locul este tot al Crucii. Banatul este un loc al Crucii şi acolo trebuie dusă o cruce. Deci, eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi lăsa crucea munţilor şi voi lua crucea Banatului. Nimeni nu poate să se mântuiască fără să poarte o cruce, crucea aceea pe care a purtat-o Hristos numai că Hristos şi-a dus Crucea până la piroane noi poate, Dumnezeu ştie dacă în viaţa aceasta ni se va cere şi nouă să acceptăm piroane în palmele noastre”, citat de Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan a fost ales mitropolit al Banatului de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pe 16 decembrie.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest