Mitzura Arghezi a decedat la vâesta de 90 de ani

Mitzura Arghezi a decedat la vâesta de 90 de ani

Mitzura Arghezi

Mitzura Arghezi

Fiica poetului Tudor Arghezi, Mitzura, a murit marți, la vârsta de 90 de ani, a declarat criticul literar Eugen Simion.

Mitzura Domnica Arghezi s-a născut la 10 decembrie 1924, la București. A fost aleasă de două ori în funcția de deputat, în legislaturile 1996 — 2000 și 2000 — 2004, pe listele Partidului România Mare. Între anii 2005 — 2010 a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

A absolvit Institutul de Teatru și Film. În perioada anilor 1950-1980, a fost actriță la Teatrul Național București. A jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme, precum: ”Titanic Vals”, ”Calea Victoriei”, ”Doi vecini”, ”Secretul lui Bachus”, ”Secretul lui Nemesis”, ”O clipă de răgaz” etc.

A avut și o carieră jurnalistică, colaborând la publicații de literatură, teatru și film, precum și o activitate politică intensă, fiind deputat din partea Partidului România Mare (PRM) în legislaturile 1996-2000 (deputat de Olt) și 2000-2004 (deputat de București). A fost secretar executiv al PRM; membru în Comitetul Director al PRM; președintele Organizației Naționale a Femeilor din PRM, precum și membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) din partea PRM (2005-2010).

CITEȘTE ȘI  Conferinţele Teatrului Naţional - Petru Hadârcă

În legislatura 1996-2000, a fost membru în comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, a făcut parte din delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), precum și din Grupul parlamentar de prietenie cu Canada (din feb. 1997) și din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia (din feb.1997).

În legislatura 2000-2004, a făcut parte din Comisia pentru politică externă și din Delegația Parlamentului României la Adunarea Internațională a Parlamentarilor de Limbă Franceză. A ocupat și funcția de vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză — Adunarea Națională și al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză. A fost inițiator al propunerii legislative privind despăgubirea persoanelor fizice care au subscris unități de fond la Fondul Național de Investiții și al propunerii legislative privind acordarea tichetelor de masă elevilor provenind din familiile defavorizate al căror venit nu depășește salariul minim pe economie.

A fost director onorific al Casei Memoriale ”Tudor Arghezi” din București și cetățean de onoare al municipiului Bacău (2010).

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus