fbpx

“Mobilă și durere”, câștiătoral premiul Cel mai bun spectacol de comedie festCO

Festivalul de comedie FestCo

Festivalul de comedie FestCo

Spectacolul “Mobilă și durere” de Teodor Mazilu, realizat la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”, a câștigat premiul Cel mai bun spectacol de comedie, duminică seară, la Gala de închidere a celei de-a 13-a ediții a Festivalului Comediei Românești – festCO, eveniment desfășurat la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

Spectacolul “Mobilă și durere” de Teodor Mazilu, realizat la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”, a câștigat premiul Cel mai bun spectacol de comedie, duminică seară, la Gala de închidere a celei de-a 13-a ediții a Festivalului Comediei Românești – festCO, eveniment desfășurat la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

“Vreau să dedic acest premiu celei care mi-a fost alături timp de 47 de ani și fără de care, probabil, că nu aș fi fost astă seară în fața dumneavoastră, scumpei mele soții, și să-i fac o declarație, că o iubesc din toată inima”, a spus Vladimir Găitan, citat de Agerpres.

Actrița Iarina Demian a dedicat premiul colegilor săi de scenă “dispăruți prea devreme” și care nu au apucat să primească această distincție.

De asemenea, în cadrul Festivalului Comediei Românești a avut loc și premierea câștigătorilor celei de-a zecea ediții a Concursului de Comedie Românească.

Premiul întâi a fost câștigat de Mona Radu cu textul “Regina mării”, urmat de Radu Iacoban cu “Emancipare” și Alex Popa cu “Efecte colaterale”.

Juriul care a stabilit câștigătorii i-a avut în componență pe dramaturgul Adrian Lustig și actorii Dragoș Huluba și Dorina Chiriac. Evenimentul a continuat în foaierul sălii Radu Beligan cu vernisajul expoziției de fotografie “Hai la gard!” de Emanuel Tânjală, care cuprinde fotografii de la Siliștea Gumești.

Seara s-a încheiat cu spectacolul eveniment “Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?” de Cătălin Ștefănescu, după Monomeții” de Marin Preda, regia Alexandru Dabija.

Cei doi protagoniști ai spectacolului, actorii George Mihăiță și Marcel Iureș, au fost premiați pe scenă, de regizoarea Sanda Manu și de fiul marelui scriitor Marin Preda, Alexandru Preda.

Momentele artistice ale galei au fost susținute Mihai Bisericanu, Dorina Chiriac și Florin Piersic Jr., iar prezentatori au fost Andrei Huțuleac și Alexandru Bogdan.

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

 

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte