fbpx

Muzeele bucureștene suspendă activitatea, măsuri împotriva coronavirus

 Muzeul Național de Istorie al Românieie

Muzeul Național de Istorie al Românieie

Muzeele bucureștene îşi suspendă activitatea ca urmare a măsurilor speciale luate de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

* Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă suspendarea până la data de 31 martie a manifestărilor culturale organizate la Muzeele bucureștene din componenţa sa: Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul ”Dr. Nicolae Minovici”, Muzeul ”George Severeanu”, Muzeul Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul ”Victor Babeş” şi Muzeul Frederic şi Cecilia Cuţescu Storck.

“Ca urmare a şedinţei Comandamentului de urgenţă convocat la Primăria Municipiului Bucureşti în 09.03.2020 şi a hotărârii nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, manifestările culturale organizate la muzeele din componenţa Muzeului Municipiului Bucureşti se suspendă până la data de 31 martie. Manifestările culturale vor fi reprogramate unde acest lucru este posibil”, se precizează într-un anunţ postat pe site-ul muzeului.

* Şi Muzeul Naţional al Literaturii Române “se aliniază măsurilor luate de Primăria Municipiului Bucureşti, în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală şi a măsurilor de limitare a unei epidemii cu potenţial mare de extindere şi anunţă suspendarea tuturor vizitelor grupurilor de elevi/turişti, a evenimentelor, a repetiţiilor şi a oricăror activităţi educative şi culturale, pentru perioada 9 – 31 martie.

“Avem convingerea că acestea reprezintă cele mai bune variante de prevenţie pe care le putem adopta. În funcţie de evoluţia situaţiei, perioada menţionată se poate extinde. Expoziţia de bază din strada Nicolae Creţulescu 8 şi Casele memoriale ale MNLR rămân deschise, fără a se permite accesul grupurilor organizate”

, precizează instituţia.

* Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa” rămâne închis până la primirea avizului pentru desfăşurarea vizitării, aviz solicitat de la Direcţia de Sănătate Publică Locală.

“Instituţiile din subordinea Ministerului Culturii, inclusiv Muzeul Antipa, au fost informate cu privire la măsurile speciale luate de Comandamentul de urgenţă şi Primăria Municipiului Bucureşti pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Acestea prevăd că manifestările publice sau private, organizate în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane sunt suspendate. Evenimentele pentru care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane decât cel prevăzut în hotărârea menţionată pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publică Locale”, precizează instituţia amintită.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Ea a precizat, de asemenea, că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii – Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti.

Instituţiile din subordinea Ministerului Culturii au fost informate cu privire la interzicerea manifestărilor publice sau private, organizate în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte