Muzeul ASTRA Sibiu promovat de britanici pe Google

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Pădurea Dumbrava  Sibiului, va fi promovat din toamnă, gratis, de britanici, pe Google, într-o secțiune dedicată exclusiv marilor muzee din lume, a declarat directorul muzeului, Valeriu Olaru.

Muzeul românesc va fi promovat la aceleași dimensiuni cum este prezentat muzeul Luvru din Paris (Franța), conform directorului Muzeului ASTRA.

“Am primit o ofertă din partea Google Londra, pentru că ei ne oferă un spațiu de publicitate, în mod gratuit, de aceeași dimensiune cu alte mari muzee ale lumii, respectiv pentru Luvru. Deci vom primi un spațiu gratuit, pe care îl managerează cei de acolo și va veni inclusiv o echipă care va filma, ca să se poată pune pe acest spațiu, inclusiv vizite virtuale “, a explicat Valeriu Olaru.

Cu un lac pe care te poți plimba cu barca și peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuiește vizite de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura în anotimpul cald sau cu sania trasă de cai, iarna.

Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafață de 96 ha, din care expoziția propriu-zisă ocupă 42 de hectare. Vizitatorii au la dispoziție două restaurante, două pensiuni, un spațiu de joacă, un centru de informare turistică, patru parcări, peste zece km de alei, numeroase locuri de popas, locuri unde te poți întâlni cu meșteșugarii.

Muzeul în aer liber și celelalte muzee din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA din Sibiu au fost vizitate anul trecut de peste 374.000 de oameni, conform directorului instituției.

Sibiul este cel mai important centru muzeal din România, care reușește să atragă, prin cele două muzee mari — Muzeul Național Brukenthal, cel mai vechi din țara noastră și Complexul Național Muzeal ASTRA, cel mai întins muzeu în aer liber din România — cei mai mulți turiști, cel puțin o jumătate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor două muzee.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.